Mi ez itt?

Találkozás a rendőri munkával: a korrupcióval, trehánysággal, nemtörődömséggel. Veled is szemetek voltak? Lehúztak? Átvertek? Küldd el történetedet: zsarufikak@index.hu

Bigyók

Utolsó kommentek

  • dRuparc: blog.hu/user/78633/tab/msg (2011.10.26. 09:55) Pénzbírság minden áron!
  • 2525: Nekem az a problémám van két kiskoru gyermekem ma meg fenyegetek hogy meg leszek verve a ugy hogy ... (2010.07.04. 16:50) Segélyhívó
  • hasas1010: Néhány rossz gyerek kitördelt néhány fa csemetét a szomszédunkba .Mire 5 rendör Mikor a szülök nem... (2010.06.03. 18:21) Fenyít a rendőr
  • Beton Botond (törölt): Rohadt gecik: index.hu/kultur/pol/2010/03/02/ertelmetlen_rendorsegi_razziak_evi_tobb_tizmillioert/ (2010.03.02. 13:05) Fenyít a rendőr
  • zsoloegy: Sziasztok! Igazából azért írok ide, mert egy kicsit bosszús vagyok.Nem azért mert bemértek, hanem ... (2010.02.06. 17:43) Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen
  • Szamyla: Szerintem senkinek semmi köze ahhoz hogy ki,mit csinál(t) külföldön vagy akárhol...!!!Nem csak a c... (2009.10.28. 10:59) Móri vigasság
  • wariant: Nagyon sok dolgot tudnék írni árról ki mennyire törvénytisztelő. Még mindig többre tartok egy rend... (2009.10.23. 10:41) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Jó,ez a te véleményed.Tiszteletben tartom.Viszont az enyém merőben más.Engem világéletemben úgy ne... (2009.10.18. 10:20) Móri vigasság
  • Szamyla: Képzeld én elhiszem mert tudom hogy milyen szemetek a magyar rendőrök,és ismerem H.Gézát és R.Ildi... (2009.10.17. 16:34) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Ja,ez még kimaradt: "Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát....!" (2009.10.17. 11:22) Móri vigasság
  • Utolsó 20

Szmog és a zsaruk

2008.02.13. 07:01 :: Fikázó

Azt sem értettem soha, ha a rendőrök látnak egy piszkosul füstölgő kocsit vagy teherautót, miért nem állítják le, méretik be, vonják ki a forgalomból? Nekik is fontos lenne, hiszen itt élnek ebben a városban, ők is ezt a mocskot szívják be - és ők azok, akik azonnal tehetnének ellene.

Amíg az önkormányzat a kis szabályozással elvan, - és még el is lesz egy darabig - a rendőrök a már érvényben lévő törvények alapján cselekedhetnének.


De nem. Sosem. Önállóan nem gondolkoznak? Nem érdekli a környezetük?

Viszont itt vannak a civilek, aki másként gondolják, és szívesen tennének ellene:

 

Felhívás!

A szennyezett levegő elviselése már nem szükségszerű a nagyvárosokban sem. Világszerte számos város példája bizonyítja, hogy rövid idő alatt, elfogadható költséggel, hathatós intézkedéseket lehet hozni a levegőszennyezés csökkentésére. Követeljük, hogy a Fővárosi Önkormányzat is haladéktalanul tegye meg ezeket a lépéseket! Budapesten a határértéket meghaladó szennyezettségű időszakok hossza évről évre növekszik, vele együtt meredeken az áldozatok, és légúti betegségben szenvedők száma is, amit a főváros szinte tétlenül néz.

Az adatok magukért beszélnek, szakértők, civil szervezetek sora tiltakozik, évente családok ezrei döntenek az agglomerációba menekülés mellett. A sajtó képviselői heti rendszerességgel teszik fel erre vonatkozó kérdéseiket a város vezetőinek, de konkrét intézkedések helyett a válasz legfeljebb "kommunikáció".

Vasárnap sokan szeretnénk újra jelét adni, hogy a város lakóinak elege van a szennyezésből, különösen annak eltitkolásából, és a tétlenségből. A tavaly összefogott környezetvédő, és kerékpáros társadalmi szervezetek ezért újra demonstrációt szerveznek vasárnap 14 órára a Károly körútra. Ha zavar a szmog, de költözés helyett változtatnál, most köztünk a helyed. Ha szerinted Budapest is képes követni az olasz, német, és más európai városok példáját, most mindenképpen gyere el, és minden létező módon és fórumon (mail, wiw, blog, suli, munkahely, szórólap...) igyekezz erre rávenni másokat is.

Reményeink szerint több ezren leszünk Hogy ne korlátozzuk a résztvevők számát, ezúttal gyalogos tüntetés lesz, a városháza előtti útszakaszon. Persze sokan érkezünk bringával is, de arra kérünk gyere előbb, lakatold le és gyalog induljunk kettőkor az Astoriától. Ha teheted hozd a családodat, barátaidat, rokonaidat is.
Ez a város a tiéd! Ha most otthon ülsz, akkor lemondtál róla!

EZ ELKÉPESZTŐEN FONTOS! SEMMIKÉPPEN SE MARADJ OTTHON!


Szervezők: Greenpeace, Levegő Munkacsoport, Magyar Kerékpárosklub,
Critical Mass Budapest, de várhatóan további szervezetek is velük tartanak.

12 komment

Címkék: rendőr szmog zsaru

A bejegyzés trackback címe:

https://zsarufika.blog.hu/api/trackback/id/tr54337092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézgatünde 2008.02.13. 08:43:24

A legtöbb rendőr szerintem nem törődik ezzel, ahogyan a legtöbb nem rendőr sem. Nem nagyon értem a felháborodásodat, picit nézz már körül reálisan ebben az országban... Én pl. szelektíven gyűjtöm a hulladékot odahaza és ha ki kell vinnem a kukákhoz, akkor reggel 20-30 perc gyaloglás mire a legközelebbi gyűjtőhelyhez érek (13. ker, Bp). Sokszor morgok magamban én is, amikor olyan személy vagy teherautót látok ami ontja a füstöt magából és én is gondoltam már arra amiről te írsz, de nem érdemes mérgelődni ezen... Ha jól tudom akkor az autók kötelező műszaki vizsgája pl. a korrupció egyik melegágya. Vagy tévedek? Ezek szerint aki rááldozza a pénzt annak mindent lehet. A rendőr pedig szerintem csak akkor cselekszik, ha valaki a fejébe veri, hogy ezt meg ezt kötelező ellenőrizni. Mert keveset keres, mert szarik rá, mert mittudomén - mindenre van indok, kibúvó. :) Nem? Amíg az emberek többségében nem tudatosodik a környezet kímélete, addig csak elszigetelt csoportok fognak ezzel törődni. Valószínűleg.

Pu 2008.02.13. 08:57:22

A kipufogógázt vissza kell vezetni az utastérbe. Szagolja amit kifüstöl. Hamar kitalálnának olyan szűrőket amivel életben lehet maradni.

AP (törölt) 2008.02.13. 09:02:38

Ha nem egy ilyen köcsög országban élnénk, ahol műszakin mindenbe belekötnek, a teljesen biztonságos, sőt a gyárinál jobb minőségű (pl. versenyfék) átalakításokba is, akkor kisebb lenne a korrupció mértéke a vizsgán.
Persze ki kell szűrni valahogy a kókányolt megoldásokat, de talán nem olyat kéne odatenni "szakértőnek", aki a 60-as évekbeli Skodák színvonalánál leragadt.

Nyugaton arra is van példa, hogy az autóra a benzinen kívül egy kisebb összeget kell költeni, de azt se az autóra magára, hanem adnak egy rendszámot, és arra teszed, amire akarod.

0xFFFF 2008.02.13. 09:44:43

Puzsu megint kurva okos...A buszokba is vissza kell vezetni a kipuffogott gázt ? ...mert akkor hamar leállna a buszközlekedés utasok híján és végre - a sok személyautó ellenére - jobb lenne a levegő.

PPatrik 2008.02.13. 09:53:07

mézgatünde: na igen, ez a tipikus magyar hozzáállás. Ne ugráljunk, nem ez a legnagyobb probléma, engem nem zavar, ez magyarisztán, semmi sem fog változni satöbbi.

Miért van az, hogy tőlünk nyugatra nem azon gondolkodnak el a civil szervezetek, hogy sikerül-e változtatni, csak simán megpróbálják? És ha sikerül (sokszor) akkor örülnek. Mi meg ülünk a seggünkön és siránkozunk, aki meg változtatna, azt lesajnáljuk. A gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan fő értelme ez, ne problémázz, hogy más szelektíven gyűjt-e, Te csináld jól (piros pont, mert jól csinálod), aztán ha túl sokszor telne meg a szelektív, akkor csinálnak új szigetet (nálunk ez történt) ami közelebb is van. Ha elkezded javítani a világot, javulni fog.

A civilszféra itthoni ereje egyelőre tényleg nem nagy, de ne felejtsük el, hogy a közt. elnök is civilkezdeményezésre került oda ahol van. A Critical Massra is kezdenek odafigyelni a politikusok. Szóval fel a fejjel, próbáljuk meg odatenni magunkat.

Zébé 2008.02.13. 10:07:55

Egy szélsőséges jelenség mentén általános "megoldást" javasolni nem túl bölcs dolog. Korszerű dízel autóval járok. Nemrég a sztrádán eldurrant az intercooler egyik csöve, légtömegmérő megbolondult, turbó letiltva, füstölt az autó, de ment. Elvittem a családot haza (vasárnap volt, egyébként), másnap reggel bementem az autóval a szervizbe. Namármost, ha útközben leálított volna egy rendőr és elvette volna a forgalmit, akkor eléggé morcos lettem volna és igazságtalannak éreztem volna a "büntetést". Vannak a szénné leharcolt Kamazok, amikkel nagy építkezésekre szállítják a sódert meg mittudoménmit, na azok nem tudnak nem füstölni, az egy másik kérdés, de nem lehet ezekből kiindulva általánosítani.
Műszaki vizsga: Szidják a hatóságot, pedig kis gondolkodással és utánanézéssel megállapítható, hogy az igazán necces autókkal nem oda mennek. Nem baj, majd ha privatizálják ezt is, biztosan jobb lesz a morál.
Hogy ne csak fikázzak: Arra kellene tudni rávenni az autós társadalmat, hogy korszerű autókat vegyen. Érje meg neki. De ehhez előbb a jövedelem-viszonyokat kellene széles körben rendezni, mert az nem megy, hogy "piaci" árakat fizetünk, miközben a keresetünk töredéke az európainak. Amíg ez így van, ebben a kérdésben sem vergődünk zöld ágra.

grigorij (törölt) 2008.02.13. 10:15:43

Mert a rendőr szeme nem hitelesített mérőműszer! Azért szoktak a kpm-esekkel együtt razziázni, ők mérnek!
Rengeteg per lenne abból, ha a rendőrök - a jól beidegződött szokásuk szerint - pofára intézkednének...

dinoszaurusz 2008.02.13. 10:18:56

Vagy mondjuk a valóban korszerű hibrid autókra kéne eltörölni a regisztrációs adót és mondjuk egyéb fizetendő sz@rságokat felére visszavenni. Máris többen vennék azokat. És kevesebb benzin fogyna.
Ami persze állami bevételt csökkent. Tehát épp ezért a fejénél büdös halat kéne már ledarálni a kukába. Szelektíven, hogy mást ne fertőzzön meg.

Terveüdekszi 2008.02.13. 10:52:30

EURO -4 es dízel motoromat cseréltem egy modern HDI-re. Iszonyat papírmunka. Rengeteg pénz, rengeteg kenőpénz hogy a szükséges papírok meglegyenek. Fizettem azért hogy legyen egy alacsony fogyasztású, alacsony károsanyag kibocsájtású autóm. Vicc az egész.

Terveüdekszi 2008.02.13. 11:02:29

Zébé: Letiltott a turbó? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Zébé 2008.02.13. 13:54:07

grigorij:
Adott helyzetben durva lett volna, amit bárki is mért volna az autómon, a hiba nem itt lenne a rendszerben. Hanem ott, hogy ilyen esetben azonnal kivonatnák a forgalomból, noha ez nem egy rossz autó, csak épp eldurrant benne valami.

terveüdekszi:
Nem, a turbó lett letiltva, kiiktatva, stb. A téma szempontjából nem lényeges egyébként, hanem hogy egy egyszerűen javítható hiba lépett fel, aminek következtében kormozott az autó.

mindenthallok · http://cityszajt.blog.hu/ 2008.02.13. 15:37:43

A sufnitunning országában élünk emberek. Kapcsolódóan a leleményes megoldásokat lásd:
blog.hu/goldmine/hedgehog.php/335103
itt. :DD
süti beállítások módosítása