Mi ez itt?

Találkozás a rendőri munkával: a korrupcióval, trehánysággal, nemtörődömséggel. Veled is szemetek voltak? Lehúztak? Átvertek? Küldd el történetedet: zsarufikak@index.hu

Bigyók

Utolsó kommentek

  • dRuparc: blog.hu/user/78633/tab/msg (2011.10.26. 09:55) Pénzbírság minden áron!
  • 2525: Nekem az a problémám van két kiskoru gyermekem ma meg fenyegetek hogy meg leszek verve a ugy hogy ... (2010.07.04. 16:50) Segélyhívó
  • hasas1010: Néhány rossz gyerek kitördelt néhány fa csemetét a szomszédunkba .Mire 5 rendör Mikor a szülök nem... (2010.06.03. 18:21) Fenyít a rendőr
  • Beton Botond (törölt): Rohadt gecik: index.hu/kultur/pol/2010/03/02/ertelmetlen_rendorsegi_razziak_evi_tobb_tizmillioert/ (2010.03.02. 13:05) Fenyít a rendőr
  • zsoloegy: Sziasztok! Igazából azért írok ide, mert egy kicsit bosszús vagyok.Nem azért mert bemértek, hanem ... (2010.02.06. 17:43) Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen
  • Szamyla: Szerintem senkinek semmi köze ahhoz hogy ki,mit csinál(t) külföldön vagy akárhol...!!!Nem csak a c... (2009.10.28. 10:59) Móri vigasság
  • wariant: Nagyon sok dolgot tudnék írni árról ki mennyire törvénytisztelő. Még mindig többre tartok egy rend... (2009.10.23. 10:41) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Jó,ez a te véleményed.Tiszteletben tartom.Viszont az enyém merőben más.Engem világéletemben úgy ne... (2009.10.18. 10:20) Móri vigasság
  • Szamyla: Képzeld én elhiszem mert tudom hogy milyen szemetek a magyar rendőrök,és ismerem H.Gézát és R.Ildi... (2009.10.17. 16:34) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Ja,ez még kimaradt: "Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát....!" (2009.10.17. 11:22) Móri vigasság
  • Utolsó 20

Büntetés bemondásra

2008.08.12. 13:47 :: Fikázó

Évek óta áll az a nézet, hogy a rendőröknek is napi büntetés-mennyiséget kell produkálniuk, azonban ezt rendre cáfolják. Az élet meg őket.

Szia,

 

Kőbánya-kispesti metrónál történt a múlt héten, a táblák még most is ugyanúgy vannak – illetve nincsenek, de kisrendőrök (ifjú gyakornokok vagy nem tudom mik) most is falkában toporognak ott.

 

A múlt héten 15.000 forintra bírságoltak meg azért, mert egy táblával védett (pontosabban: kivéve BKV-kiegészítéssel ellátott tábla) utcába bekanyarodtam. Mivel a rendőr magabiztosan – és elég agresszívan – lépett fel („… vissza lehet menni hölgyem, ott a tábla, meg lehet nézni…“) elfogadtam a csekket, és be is fizettem.

Ma gyalog jártam arra, és láttam hogy egyáltalán nincs ott tábla, semmilyen tiltással. Megkérdeztem egy ott parkoló taxist, ő is megerősített: régebben volt ott tábla, de már nincsen, sőt ha jól megnézem, a kötelező haladási irány tábla (az viszont van) beirányít a kereszteződésben.

 

Egyet már most is tudok: soha többet nem hiszek rendőrnek…

 

Nem nagy sztori: hülye voltam és kész, máskor nem hiszem el helyből amit mondanak. Állítólag egyébként volt ott tábla, évek óta nem lehet oda behajtani, csak most az építkezés miatt eltűnt vagy ellopták – nem tudom.


105 komment

Címkék: rendőr büntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://zsarufika.blog.hu/api/trackback/id/tr99612457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2008.08.12. 14:21:29

Nem kell mindent elhinni, amit a "hatóság" állít. Jó tanulság volt.
Engem legutóbb biciklivel menet akart megbüntetni a rendőr. Jobban tudtam a KRESZ-t, mint ő, és finoman elküldtem az anyjába. Hozzáteszem: én biztos voltam abban, hogy szabályos vagyok, és a szabályokat is tudtam. Ő meg simán meg akart büntetni. Nem jött össze. :)

KukacAV 2008.08.12. 14:41:53

Sopronban szombat éjszaka hasonlóan bunkó volt egy rendőrjárőr. A városba érkezve azt látom, hogy a négysávos, teljesen üres úton egy autó megy a belső sávban, 20km/órás sebességgel. Lefékeztem mögötte, aztán fél perces tökölődés után átentem a külső sávba, hogy elhaladjak mellette. (Amit persze bármikor értékelhetett volna jobbról előzésnek.)
Valamilyen isteni sugallatra mégsem előztem meg, és nagyon jól tettem, mert a közelébe érve (addig elég nagy követési távolságot tartottam) kiderült, hogy rendőrautó. (A felső villogókat nem lehetett látni, mert pont abban a magasságban voltak az útszéli lámpák is.)

A lényeg, hogy nem követtem el szabálytalanságot, bármennyire is próbáltak belehajszolni a rendőrök. Amikor látták, hogy nem fognak beszopatni, gázt adtak.

Tíz perccel később kimentem a Tescóba, ami szintén kongott az ürességtől. A kb. 300 helyes parkolóban állt 6 darab autó. Megfordult a fejemben, hogy a bejárathoz legközelebb lévő, mozgássérülteknek fenntartott helyre állnék (halálosan fáradtak voltunk), de aztán mégsem tettem. Annak ellenére, hogy nyolc ilyen parkoló van, és természetesen semmi esély nem volt arra, hogy hirtelen mind a nyolcat megtöltik majd az éjjel háromkor érkező mozgássérültek.

Egy másik srác viszont beszopta: amikor kijöttünk az áruházból, ott állt előtte az én szemétkedő rendőrautóm, minden lámpája villogott és bőszen írták a feljelentést.

Természetesen soha, semmilyen körülmények között nem fordult még elő, hogy a mozgássérültek számára fenntartott helyeket nappal ellenőzirték volna Sopronban. Nappal ugyanis mindig ott állnak jogosulatlan autók is.

A félreértések elkerülése végett: persze, nem kell odaparkolni, ha nincs hozzá jogunk. Én sem teszem és nagyon idegesít, amikor a terepjárós bunkók odatolják a kocsijukat. Ez alkalommal viszont az égvilágon senkit sem zavart, a rendőrök már megint csak a szopatásra mentek, nem pedig arra, hogy javítsanak valamit a közlekedésen vagy a közbiztonságon.

Smirgli 2008.08.12. 14:44:07

Ilyen kor kell kézenfogni a rendőrt, hogy nosza, sétáljunk vissza együtt...

Panka 2008.08.12. 14:45:16

a helyszíni bírságban az a durva, hogy egyben el is ismered hogy szabálysértést követtél el, akkor is, ha utólag kiderül hogy kamu volt. Rendőréknek azért a napi bírság-kvóta megvolt, szuper.

Kár hogy nem érdemi dolgokkal foglalkoznak, és nem a bűnt üldözik - holott ez lenne a dolguk.
Vagy pl. a zebrán átszáguldókat figyelgethetnék inkább, meg az egyéb vadbarmokat, mert egy hét alatt kétszer akartak kinyírni a zebrán - csomókban öregszem (idézet Novák Pétertől).

A fejfámon kb. ez lehetett volna:
...pedig már majdnem átértem...

karcos 2008.08.12. 14:47:06

Erre jók csak, hogy a büntetést beszedjék! Bezzeg, ha ki kell menni egy cigánytelepre rendet tenni, akkor csak kommandósokkal nagyfiúk! Kellene már tényleg egy normális átvilágítás nekik is, kiszűrni a sok nem odavaló zsernyákot!

Felhő 2008.08.12. 14:49:04

A napokban olvastam, hogy van valami civil szervezet, akik lefotózzák a szabálytalankodó rendőröket és elküldik a kapitánynak - Ti vagytok?

Zappa 2008.08.12. 14:52:26

Soha ne menjél bele helyszíni bírságba! A helyszíni bírságos trükköt előszeretettel alkalmazzák a rendőrökön kívül a közterület felügyelők is. Ők is legszívesebben az autósokat szívatják (persze azután, hogy riszteltek a zsebbe szedett sápon a parkolóőrökkel).

Sipi 2008.08.12. 15:01:40

en csak arra lennek kivancsi, hogy a postban szereplo level mennyiben bizonyitja azt a ragalmazast, ami megfogalmazodik az elso ket sorban, miszerint "Évek óta áll az a nézet, hogy a rendőröknek is napi büntetés-mennyiséget kell produkálniuk, azonban ezt rendre cáfolják. Az élet meg őket."?

Sipi 2008.08.12. 15:05:34

T. Panka!

ha van gyereked, vagy majd ha egyszer lesz es esetleg egy szabalytalanul parkolo auto miatt nem tudod eltolni a jardan a babakocsit, esetleg a felcseperedo gyereked nyakan keresztulhajtanak ugy 120-szal, varosban, sakal reszegen, akkor rogton rajossz, hogy bizony a kozlekedesi szabalyserteseket is meg kell torolni valakinek...

egyebkent mikent gondolod azt a mondatodat, hogy "és nem a bűnt üldözik - holott ez lenne a dolguk."?
honnan tudod, hogy a bunugyiek nem uldozik a bunt azert, mert a kozlekedesiek birsagolnak?
mert azt fel sem tetelezem rolad, hogy nem tudod, miszerint vannak kozlekedesi rendorok, akik a kozlekedes rendjet hivatottak fenntartani es vannak a bunugyiek, akik a tudomasukra jutott buncselekmenyekben vizsgalodnak...

Rav Antal 2008.08.12. 15:07:51

KukacAV:

Városon belül az párhuzamos közlekedés és nem előzés, hanem elhaladás. Nem lettél volna szabálytalan, ha elmész mellettük.

LiberAll 2008.08.12. 15:12:51

Na most őszintén a rendőrség most szart se csinál, anno nagyobb közbiztonság volt, most nem merek este végigmenni egy sötét úton, mert félek, hogy agyonvernek (nem vagyok egy picinyke alkat 194 cm 105 kg), mindezt egy Magyarországi nagyvárosban. A zsarukat akiket látok az utcán, max a filmezés érdekli, de hogy valami rendet csináljanak az semmi...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2008.08.12. 15:13:12

Azt nem értem, hogy ha tényleg napi mennyiséget kell produkálniuk, akkor azt hogyan nem képesek? Nem kell még műszer sem hozzá. Annyian szabálytalankodnak, hogy ez nem lehet nagy ügy. Fényes nappal, akárhol: buszsáv, piros lámpa, tilosban parkolás, index nélküli kanyarodás, záróvonal átlépés, stb. Vagy az mind haver?

Sipi 2008.08.12. 15:13:46

T. KukacAV!

a kresz melyik pontja hatarozza meg azt, hogy a nap mely szakaban lehet a mozgasserultek reszere fenntartott parkolohelyet jogosulatlanul elfoglalni?

Sipi 2008.08.12. 15:23:19

T. LiberAll!

a jogrendszer - nem csak nalunk, a vilagon mindenhol - megtorol es nem megeloz.
a kozbiztonsag nem igazan a rendorokon mulik, ok maximum annyit tudnak tenni, hogy aki vet a kozrend ellen, azt elkapjak. de akkor mar megtortent a bcs...
amig nem tortenik meg, addig ok sem tudnak semmit tenni.

egyebkent eddig teged hanyszor tamadtak meg?

Archenemy 2008.08.12. 15:32:29

Sipi: A szabályok nem önmagukban, l'art pour l'art vannak, hanem okkal. Az oka ennek a szabálynak az, hogy a mozgássérülteknek kevesebbet kelljen mennie az áruház bejáratáig.

Amennyiben a nemkívánatos helyzetet (hosszan gyalogló mozgássérült) nyilvánvalóan el tudjuk kerülni, azaz éjjel három van, és egy lélek sincs a közelben, ott a szabály okafogyott, mitöbb, kontraproduktív, hiszen teljesen nyilvánvalóan kihasználatlan a bejárathoz legközelebb lévő, legelőnyösebb hely.

Az ésszerűség nyilvánvalóan a szabályok elé való, hiszen az előbbi hozza létre az utóbbit, nem pedig fordítva.

Remélem érthető az eszmefuttatásom.

barton 2008.08.12. 15:33:11

Nem csak pletyka ez a kötelező büntetés dolog, polgárőrként nem egyszer kellett már arra pazarolnom több órát, hogy malmozzak, amíg a a kedves rendőrtárs begyűjti az utasításba adott két bírságot.
Sok szempontból is szomorú dolog ez, többek között én sem ezért áldozom szabadidőmet polgárőrködésre...

LiberAll 2008.08.12. 15:37:14

Sipi, én rendőri jelenlétről beszélek, mert ha kint van az utcán egy fakabát, vagy egy járőr kocsi, akkor talán meggondolja magát mindenki.

kódis 2008.08.12. 15:38:56

Kb 6 évvel ezelőtt a Blahán megállított a rendőr rutinellenőrzésre, kiderült, lejárt a forgalmim. Amíg írta az írandókat, kedélyesen elbeszélgettem vele, ha már úgyis sáros vagyok. Csak megerősíteni tudom, nem leírt, de a felettesek által elvárt büntetési kvótáik vannak. A hónap végén sűrűbben ellenőriznek...

labi 2008.08.12. 15:41:19

"Tíz perccel később kimentem a Tescóba, ami szintén kongott az ürességtől. A kb. 300 helyes parkolóban állt 6 darab autó. Megfordult a fejemben, hogy a bejárathoz legközelebb lévő, mozgássérülteknek fenntartott helyre állnék (halálosan fáradtak voltunk)"

Ha annyira fáradt vagy, hogy egy tök üres parkolóban nem tudsz a bevásárlómenetedhez +20 métert hozzáadni, akkor ne üllj kocsiba, mert még elalszol. :)

Cpt. Flint 2008.08.12. 15:41:25

Sipi te rendőr vagy, ugye?
Mert masszívan igyekszel félreértelmezni minden hozzászólót a rendőrök védelmében.

Gyulimali 2008.08.12. 15:44:59

Felhívnám a tisztelt társaság figyelmét a Tagadás és a Cáfolat szavak jelentésének közötti igen jelentős különbségre!
A poszt indító bekezdésében a tagadás szó lenne a helyénvaló, mivel az, ha azzal vádolnak, hogy valamit tettem és én:
- azt mondom, hogy ez nem igaz - akkor TAGADOM
- bizonyítani is tudom, hogy nem így van, akkor CÁFOLOM.

karcos 2008.08.12. 15:48:24

Sipi - ott a válasz bartostól és kódistól. És még rengeteg ember tud róla. Ha rendőr vagy, te is.
Gyulimali - szép levezetés, de hogyan tudná bizonyítani a rendőrség, hogy nem ad ki ilyen utasításokat? Megmutatja a szóban elhangzó parancs hült helyét??
;)

aPar aLyza 2008.08.12. 15:49:02

A mostani kábitószer-túladagolás-meghalás is bebizonyította, hogy tudnak jól dolgozni (elkapták a dílert). Aztán kiderült az interjúbóóól, hogy a drogosoknak a rendőrők a fogyasztóvédelmisek (időnkét rájuk szólnak, szar az anyag).

A sok szabadidő eltöltésére meg ilyesmiket találnak ki, nahát, nahát.

the real 2008.08.12. 15:54:17

Archenemy, ez tényleg csak eszmefuttatásnak jó.

amos 2008.08.12. 15:57:30

Aki nem TUDJA biztosan,hogy van napi büntetés kvóta az ne állítsa!Szerintem.Nem gondolom,hogy lenne,azt viszont igen,hogy a vezető megkérdezi,mit csinált egész nap,amikor 1200fő/év a közlekedési balesetben elhunytak száma pl.Ha bármelyikőtök csupán tíz percig autózik tetszőleges útvonalon ugyan hány szabályszegőt lát? Na,ezt kérhetik számon tőlük.Nem a bunkókat védem (az van bőven nem rendőrök között is,sőt ! ),hanem a realitás talaján szeretek maradni.

Gyulimali 2008.08.12. 15:58:52

Akkor a tagadás szót tessék használni!
Különben meg ugye a "bizonyítás" is lehetséges, de annak hosszú-hosszú idő az átfutása. Felelősségteljes, számonkérhető és a "kötelező minimális büntetésszám" meglétének mégcsak a gyanúját is kerülő rendőri vezetéssel...
Mert a fent leírt eset pontosan CÁFOLJA a rendőrök TAGADÁSÁT.

Yoda 2008.08.12. 15:59:33

Gyulimali,
az élet viszont nem szokott megtagadni senkit, ő bizony megcáfolni szokott. Ha valakit mégis megtagad, akkor az kellemetlen...

Sipi 2008.08.12. 16:01:03

T. karcos!

nem vagyok rendor, de rendszeresen vezetek.
es tudom, hogy semmi szukseg kvotara, mivel a t. autostarsak annyi szabalytalansagot kovetnek el, hogy boven van mit buntetni.

szoval ertem en a kvotat, ha annyira szabalyosan vesznek reszt a kozlekedesben a jarmuvezetok, hogy csak mutatoba talalni egy-egy kirivo esetet..
de nem igy van.

Sipi 2008.08.12. 16:02:14

T. Archenemy!

te ezt tenyleg teljesen komolyan gondolod?
mert ebben az esetben szamomra az a legesszerubb, ha elveszem a kovetkezo havi fizetesed, leven az en szubjektiv megitelesem alapjan nekem nagyobb szuksegem van ra, mint neked...

Sipi 2008.08.12. 16:06:36

T. Cpt. Flint!

nem vagyok rendor.
multinacionalis cegnel dolgozom informatikuskent. egy torvenytisztelo, adofizeto allapmolgar vagyok, akinek orul a lelke, ha az adojabol fizetett rendorok szabalytalankodokat buntetnek. es nem azert, mert nekik rossz lesz ettol.
hanem azert, mert hatha legkozelebb ezek a szabalytalankodok nem kovetik el - rendszerint az adofizetok karara - a szabalyserteseiket.

Machiavelli 2008.08.12. 16:07:09

Sipi valószínűleg egy hithű szoci, aki szintén kétbites. Mivel most a rajongott pártja van kormányon és irányítja a rendőrséget, ezért minden rendőr tökéletes.

Semmi sem bizonyítja jobban, hogy csak a pénzbehajtás számít, mint az objektív felelősség és az önkormányzati trafipax. ( meg a vizitdíj, meg a többi, mert másról már nem is szól a kormányzás).

Meg sem kisérli a rendőr kiszűrni a forgalomból, ránk a többi közlekedő életére veszélyes egyedeket. Csak pénzt akar, de sokat. Pedig a túlzsúfolt utakon igenis kellene egy olyan, aki nem csak a sebességet túllépőt veszi észre, hanem azokat is, akik mondjuk a tulzott óvatoskodásukkal veszélyesek a forgalomra. Persze nem rögtön büntetni kellene, mert ma már mindenki csak a büntetésben gondolkodik, mindenkor.

Sipi 2008.08.12. 16:07:59

T. LiberAll!

ugy velem, nemileg ellentmond egymasnak a kvotaszerint bunteto es a jelen nem levo rendorok emlegetese.
ha ugyanis nincs rendori jelenlet, akkor ugye buntetni sem tudnak "igazsagtalanul"...

kozben felteszem meg1x a kerdest.
hanyszor tamadtak meg eddig?

croesus 2008.08.12. 16:08:47

Rav Antal 2008.08.12. 15:07:51

Így igaz, ráadásul a rendőrök szabálysértést követtek el, amikor indokolatlan lassú haladásukkal feltartották a forgalmat. Ezért simán fel is lehet jelenteni őket, ha van tanu.

KukacAV 2008.08.12. 14:41:53

Annyit tennék hozzá, hogy rendszeres személyes tapasztalataim alapján az ilyen áruházaknál napközben minden rokkant parkoló foglalt, odabent viszont még senkit se láttam tolószékkel vásárolni.

amos 2008.08.12. 16:10:26

T.Machiavelli!
Na,ezért kellenének SZAKEMBEREK rendőri vezetőnek.Nem politikai jó emberek!

Archenemy 2008.08.12. 16:12:58

Amit mondani akarsz, hogy az egyén ítéletében nem lehet megbízni, mert önző, és ezért van szükség szabályokra.

Azonban nyilvánvalóan vannak olyan helyzetek, ahol az ésszerűség szembekerül a szabályokkal, és ezekben az esetekben az ésszerűség mellett teszem le a voksomat.

Az éjjel háromkor ráállhatok-e a mozgássérült helyére például tipikusan ilyen helyzet. Jól láthatóan nem zavar egyetlen egy mozgássérültet sem. Ezt párhuzamba állítani a pénz elvételével nagyságrendi csúsztatás.

Sipi 2008.08.12. 16:13:44

T. Machiavelli!

ugy velem, erre a vallasos szintre, ahol te vagy felesleges leereszkednem.
ertem en, hogy te csak narancsban/arpadsavosban - jok - es vorosben/kekben - gonoszok - latod a vilagot, de tudod vannak emberek, akiknek nem a politikai partok es onjelolt messiasok adjak meg a mindennapi eletukhoz az ertekrendet.

nekem a partoktol fuggetlenul az a velemenyem, hogy nincs az a politikai vezeto, amelyik ugy el tud kurni egy orszagot, mint a maga kis szorgosan lopkodo, szabalyserto es adocsalo kis nepe...


itt meg ahogy elnezem nem mas tortenik, mint az emberek sirankoznak azert, mert elkovettek egy szabalysertest es ezert oket megbuntettek. ez pedig abszolut fuggetlen a szociktol, a fidesznyikektol, a fasisztaktol, a liberalisoktol, mindenkitol.

ennek a blognak a szociologiai tanulsaga nem mas, mint az, hogy itt mindenki azt akar csinalni, ami neki tetszik, tekintet nelkul masokra, szabalyokra, torvenyekre es beszart fejhangon sikoltozik, amint az orrara koppintanak amikor tullepett bizonyos hatarokat...

Machiavelli 2008.08.12. 16:15:34

Ja, aki egészségesként bármelyik mozgássérült parkolót igénybeveszi, az ne számítson semmi jóra. Én teliszájjal szoktam nekimenni azoknak, akiknek láthatóan semmilyen mozgásbeli problémájuk nincs, mert undorítóan egocentrikusak.

Láttam már szerencsétlent, aki kétbottal a rendes tesco parkolóból botorkált be az áruházba, mert egyesek nem láttak ott mozgássérültet.
Én 8 hónapos ikerterhesen nem foglaltam el sem a családos, sem a mozgássérült parkolót, pedig egyáltalán nem esett jól a séta, de azok a helyek nem nekem, hanem a kisgyerekkel és mozgássérülten közlekedőknek voltak fentartva. Ha én kibirtam, más is bírja ki!

Akkor meg egyenesen a falnak megyek, amikor az a válasz, hogy nincs most itt egy mozgássérült sem. Isten barma, honnan tudod, hogy mikor fog oda mozgássérült érkezni?

Machiavelli 2008.08.12. 16:17:10

Látod, Sipi, éppen most bizonyítod, hogy mennyire kétbites vagy, csak vörös-narancs korrelációt ismersz! Mivel ellentmondtam neked, csak a másik kategóriába tartozhatok!

Sipi 2008.08.12. 16:17:24

T. Archenemy!

ebben az esetben viszont vallalni kell a felelosseget a tettedert. a szabalyok athagasa ugyanis szabalysertes es/vagy buncselekmeny. es nem a te egyeni megitelesed a mervado ennek az elbiralasaban. tehat ha te esszerunek erzed a mozgasserultek parkolohelyenek elfoglalasat, akkor legyel tokos csavo akkor is, amikor megkapod erte a birsagodat.

Sipi 2008.08.12. 16:19:42

T. Machiavelli!

sajnos a funkcionalis analfabetizmusoddal es a vallasos politikai meggyozodeseddel nem tudok mit kezdeni.

tanti 2008.08.12. 16:26:39

"A rendőr, gatyában is rendőr" , hogy idézzem kedvenc Főkapitányomat (nem a főnököm volt, de sokat szerepelt a TV-ben a 90-es években: P.S.).

Neki adok igazat. Intézkedjen, helyezze magát szolgálatba és ne bújjon el senki mögé.
Azt meg konkrétan tudom egy jelenlegi főmuftitól, hogy van "statisztikaiszemlélet".
Kell az intézkedés, ami persze nem mindig helyszíni bírság, lehet feljelentés is.
Azt viszont nem szeretik az utcai rendőrök, mert ott gépelni is tudni kéne.

Dr Kangörény 2008.08.12. 16:27:19

Sipi, te alaposan félreérted a leírtakat. A kollégáknak éppen az a bajuk, hogy a rendőrök nem az életveszélyes gyorshajtókat, a forgalmat akadályozó módon parkolókat, a villamos sínen autózókat, stb. büntetik, hanem az itt melített módokon trükköznek és a peches embereket vágják meg. Nagyon sajnálatos, ha nem látod a különbséget a két dolog között, és az méginkább sajnálatos, hogy a rendőrök sem látják ezt. Egyébként a "nyomozás" szó velük kapcsolatban nehezen értelmezhető. Az én autómat 2 alkalommal törték fel, természetesen nulla alkalommal fogták meg a tettest. A nyomozás ezekben az esetekben kimerült abban, hogy meghozták a határozatot az eljárás megszüntetéséről. Ilyen tapasztalatokkal joggal érezheti úgy bárki, hogy a rendőrök nem az állapolgárokért vannak, hanem valami önigazoló, önmagéárt működő szervezetként.
Az a véleményed, miszerint a szabály az szabály, köbe van vésve, nos ez egyszerűen röhej. Ez a tökéletes szervilizmus bizonyítéka. Tudod a szabályok az emberékert vannak, nem önmagukért. És igen, ha egy szabályt sokan szegnek meg, akkor azt normális társadalmakban korrigálják (feltéve, hogy másoknak nem okoznak ezzel kárt). A zárójelben leírtak miatt a te példád a fizetés elvételéről megint a tökéletes félreértelmezése a leírtaknak.

Sipi 2008.08.12. 16:41:34

T Kangoreny!

az itt emlitett emberek nem annyiban pechesek, hogy oket elkaptak szabalysertes kozben. es ok ezert meg vannak sertodve. a normalis tobbseg - akiket siznten elkapnak - tudomasul veszi, hogy igen, hibazott, ezert bunti jar. ok a gerincesek. az itt sirosok meg a gerinctelenek.

es hat jah, nem tudjak megfogni a tetteseket. nekem is loptak el automat, besuzntettek a nyomozast, aztan annyi. ezzel en is tisztaban vagyok. mondjuk en igyexem realisan is gondolkodni. tisztaban vagyok vele, hogy az automat nekem kell megvedeni. ne aggodj, a kovetkezoben lesz tuti riaszto, gravirozott uveg, sebessegvaltozar, minden loszar. mert senki mas nem fogja megvedeni a tulajdonomat, mint en magam. a jogrendszer csak _bosszut all_ az engem ert serelemert, nem _kartalanit_. az a biztosito dolga. megvedeni sem tud, leven a jovobe lato gondolatrendorseg csak a minority reportban letezik.

es a szbalyok valoban az emberekert vannak.
a ko-kinel azert nem szabad behajtani oda, ahol kint van a "kiveve bkv" tabla, hogy a t autostarsak ne tartsanak fel tobbszaz tomegkozlekedo embert. tehat az a szabaly azokert a kozlekedokert van. nem az egy db autos ellen.
es nem hiszem, hogy a szabaly az szabaly, kobe van vesve, de ameddig egy jogszabaly hatalyos, addig aszerint kell eljarni. meg lehet valtoztatni ezeket a szabalyokat, jo sok utanajarassal, ido es energia befektetesevel, kompromisszumok megkotesevel. tehat tenni kell a valtozasert. de ez a fikazas semmi mas, csak lusta, semmirekello szabalysertok pampogasa.

es nem felreertelmezes a fizetes elvetele.
ha Archenemy a sajat szubjektiv megitelese alapjan elveheti a mozgasserulteknek jaro parkolohelyet, akkor en a sajat szubjektiv megitelesem alapjan elvehetem a neki jaro fizeteset. mert ha neki joga van elvenni, ami kell neki, akkor nekem is jogom van elvenni tole, ami nekem kell.

mondjuk tenyleg van kulonbseg a ketto kozott...

a kulonbseg annyi, hogy en nem egy rokkanttal kezdek ki, nem olyanokkal szemben kemenykedem, aki nem tudja megvedeni a sajat erdekeit.

scover 2008.08.12. 16:46:06

Jó ez az oldal. Csak kár, hogy van 1-2 idióta, aki közzéteszi a hülyeségét.
Az egyik behajt egy utcába és fogalma sincs, hogy van-e behajtani tilos tábla vagy nincs. Azt később kiderült, hogy volt ott, de már levették, de hogy mikor az nem derül ki:) De persze biztos, hogy nem volt akkor ott :) Szegény ártatlan.

A másik a jövőbe lát és már előre megmondta, hogyha elmegy egy rendőrautó mellett 30-40-el akkor az megfogja büntetni. Azért megy olyan lassan, mert 100% hogy köcsögök ülnek benne és rá vadásztak.
Ezt tetézve Tesco parkolóban 300 üres helyből valaki a mozgás sérültek helyére áll és a rendőr megbünteti az milyen köcsögség:) Én állampolgárként biztos megszólnám az olyat, aki még üres parkolóba, éjszaka is képes a mozgás sérültek helyére beállni, csak mert nem képes 50m-t gyalogolni. Aki beírt ő is gondolkodott rajta, hogy oda áll be, mert szegény fáradt.
Gratula. A többi írás az remélhetőleg olyan lesz, amiben jogos a fikázás.

Sipi 2008.08.12. 16:53:52

T. scover!

na jah...
aki ugy behajt egy utcaba, hogy azt sem tudja, milyen tabla volt kint az elejen, azt en spec ujravizsgaztatnam...

rendőrmajom 2008.08.12. 16:58:38

T. Sipi informatikus mágus törvénytisztelő soha semmi ellen nem vétkező adófizető díszpolgár te országunk ékköve

A legtöbb rendőr azt bünteti akit lehet és akivel kitudnak BASZNI. Értsd. Nem a fekete ML mercit és társait fogja megbüntetni aki a síneken és a buszsávban közlekedik mert ő a rendőr felett áll. Te legalább annyira irritáló faszkalap vagy mint a rendőrök. Ki megy rendőrnek? aki a többi ember felett akar uralkodni. A fele bűnöző, másodállásban az éjszakában dolgoznak, de ha nem minimum vannak cimboráik az alvilágból. Beszéljünk a VOLT rendőrökről külön megérnek egy misét pénzbehajtás stb. Neked biztos nem ismerős hiszen te mintapolgár vagy rólad szobrot kéne állítani te nagy informatikus mágus. Magyar billentyűzetet nem kaptál, vagy ha már valaki ekkora ész akkor nemdivat az ékezet?

Ekkora aggyal ami neked van már csak az a kérdés hogy lehetsz ilyen sötét. Látszik hogy semmi közöd valójában a rendőrökhöz és nem is volt velük dolgod. De az is lehet hogy van a családban egy ilyen idióta akiből az lett azért véded ennyire őket.

egonolsen 2008.08.12. 17:08:10

Kukacnak üzenem, hogy KRESZ 36-os paragrafus 4-es bekezdése értelmében, lakott területen belül lehet jobbról előzni párhuzamos közlekedésre alkalmas úton.

Egon Olsen

Alex_79 2008.08.12. 17:13:05

Kér éve hajnal kettőkor jöttem be a városba Gyál felöl, 1 kilóméteren belül sehol mozgó jármű. Átmentem egy sárgán, mellékutcából egyből villogott a rendőrautó.

Leállítottak és elmagyarázta elég bunkó stílusban - a keresztnevemen szólítva - hogy átmentem a piroson. Én mondtam, hogy nem létezik.

Akkor gyorsan mentem, azért nem akartam megállni a lámpánál. 70-esa tábla van végig, kivéve a kereszteződés előtt. Ott 50-es. Ez sem jött be.

Nem hagytam megam, elég rámenősen előadtam nekik, hogy egyik haverom rendőr és tudom, hogy mire megy ki a játék. Ő sokat mesélt, hogy éjszaka ugyanezt csinálják, ha 10-ből 2-szer bejön már megérte. :) Főleg ha zsebbe is kapnak valamit.
Elvileg megírtak valami feljelentést, de azóta sem kaptam semmit.

rendőrmajom 2008.08.12. 17:26:19

T. Alexgraphics.hu

Szerintem te itt hamukázol. Te büdös szabálysértő. Átmentél a sárgán? 150.000 Ft-ot kérlek befizetni önként 1 napon belül a kasszába te törvénysértő. Ezért legszívesebben élve elégetnélek de csak miután leültél 25 évet a sitten ennyi idő alatt lesz min elgondolkodnod. A rendőröktől meg kérjél bocsánatot. Kikérem minden törvénytisztelő adófizető becsületes állampolgár nevében.

Sipi 2008.08.12. 17:31:14

T. rendormajom!

talan nem kellene lepten-nyomon megszegni a szabalyokat es nem kellene a jogos buntetest kibaszasnak felfogni..

mondjuk ugye ehhez nem eleg szociopata, eloiteletes, rosszindulatu baromnak lenni, ahogy azt a te esetedben lathatjuk, hanem gerinc kellene hozza...

rendőrmajom 2008.08.12. 17:33:28

T. Mindenki

Olyan törvénytisztelő állampolgár vagyok, hogy ha egy szántóföld melletti földúton találkoznék egy piros lámpával éjjel 2-kor és véletlenül elromlana a lámpa, akkor bizony várnék reggelig és kihívnám a szerelőket és megvárnám amíg megjavítják. Azt hiszem, ha átmennék rajta mint egy közönséges bűnöző akkor nem tudnék nyugodtan aludni. Egyébként adót is fizetek. Meg egy ketrecben élek az állatkertben. A majomház mellett megtaláltok.

no mail, no problem 2008.08.12. 17:36:10

Lehet, hogy tévedek, de úgy érzem, egyesek érvelésében, hozzállásában nagy probléma van, amikor felháborodik, ha hajnali háromkor a rendőr megbünteti az egyébként szabálytalan autóst. Ugyanis azt vélem kihallani, hogy ilyen körülmények között vétkezőket ne büntessék meg, mert a nagyobbat bűnőzők némelyike (mindegyike?) kibújik a felelősségre vonás alól.

Azt gondolom, hogy a nagyhalak sért(he)tlensége nem mentesíti a hétköznapi pitiánereket. Rossz ez így is, úgy is.

Amúgy láttam már hétvégén, fényes nappal, bevásárlóközpont parkolójában civil autóval rendőrőket cirkálni: Kifejezettem a mozgássérült helyen jogosulatlanul állókra utaztak. (Igazából ez sem jó megoldás, mert a kártyhasználat jogosultságát már nem vizsgálták.)

Amúgy meg nem itt kell szájkaratézni, hanem a sofőrnek, amikor látod le- vagy elparkolni a mozgásérült helyre/helyről. Vagy a rendőrnek, ha nincs igaza, ha meg surmó is, akkor pláne. Nem kell mindenben megvárni a hatóságot, a kalauzt, az egyenruhást, meg az interneten sírni, hogy mindenki mekkora paraszt, hanem rá kell szólni. Ott és akkor, nem pedig mástól várni, hogy igazságot osszon. Az ország a tied is, benne élsz. Olyan lesz, amilyenre közösen alakítjuk.

Sipi 2008.08.12. 17:36:41

T. Alexgraphics.hu !

Gyal felol Pestre sehol nincs 70es tabla.
a nagykorosin befele a legkozelebbbi 70es tabla a hasznaltcikk piacnal van kispesten, ahol a nagykorosi ut 3 savos (+buszsav) lesz.
lampas keresztezodes a nemes es nagykorosi sarkan van, ott tuti nem 70 a megengedett, aztan a kovetkezo a bethlen gabor utcanal, ott is 50 a max, majd az omv kut utan, a szentlorinci utnal.

ha a masik utvonalon jottel, a pesti-kisfaludy uton, akkor ott siznten sehol nincs 70es tabla, lampas keresztzodes pedig egy, a kisfaludy-nemes sarkan.

tehat hol is tortent ez az eset pontosan?

Sipi 2008.08.12. 17:38:28

rendőrmajom 2008.08.12. 17:33:28
T. Mindenki

Olyan törvénytisztelő állampolgár vagyok, hogy ha egy szántóföld melletti földúton találkoznék egy piros lámpával éjjel 2-kor és véletlenül elromlana a lámpa, akkor bizony várnék reggelig és kihívnám a szerelőket és megvárnám amíg megjavítják.


ebbol is latszik, hopgy halvany lila segedfogalmad sincs a kreszrol.
ugyhogy kisfiam, add vissza apunak a szamitogepet es nyomas keszulni a potvizsgara, mert mindjart kezdodik a suli.

qwerty 2008.08.12. 17:41:09

engem Köröshegynél büntettek meg, mondván 40-es táblánál 60-nal mentem.
...nincs 40-es tábla...

Archenemy 2008.08.12. 17:44:11

"ha Archenemy a sajat szubjektiv megitelese alapjan elveheti a mozgasserulteknek jaro parkolohelyet"

Csúsztatsz, mivel úgy csinálsz, mintha a mozgássérültek _elől_ venném el a képzeletbeli helyet, holott nem erről van szó. Továbbra is arról van szó, hogy éjjel háromkor a töküres parkolóban a nyolc üres mozgássérült hely egyikére beállhatok-e, és én azt mondom, hogy ilyen esetben a szabálykövetés az ésszerűség ellen szól.

"mert ha neki joga van elvenni, ami kell neki, akkor nekem is jogom van elvenni tole, ami nekem kell."

Pontosan itt követed el a logikai hibát, hiszen én senkitől nem veszek EL semmit, mindössze kihasználok egy helyzetet, amivel senkinek nem okozok kárt. Ha te elvennéd a fizetésemet, akkor azzal kárt okoznál nekem, ezért a hasonlatod hibás.

Ha mindenképp ragaszkodsz a fizetéses példához, a mozgássérültparkoló-éjjelháromkor esete arra analóg, mintha szétszórnám a fizetésemet az utcán, mert nekem nem kell, de megtiltanám, hogy bárki is felvegye, mert az az én fizetésem, tehát nekem kell megkapnom.

hufi 2008.08.12. 17:46:22

Nyitószöveg: -"Mivel a rendőr magabiztosan – és elég agresszívan – lépett fel („… vissza lehet menni hölgyem, ott a tábla, meg lehet nézni…“)"
Nos, engem egyszer Dél-erdélyben az oláh rendőrök álítottak meg valahol Ópálos magasságában egy vasutat átívelő hídnál. Azt magyarázták nekem, hogy a híd előtt egy előzni tilos tábla van de én nagyon bátran egy kamiont előztem meg a hídon. Persze ez nem volt igaz, mert hát nem vagyok még szenilis, és csak emlékeznék egy kamionra (az nem valami kis darab), meg aztán a hídon a záróvonal végig fel volt festve, de azért mondtam ám a fakabátnak, hogy nem volt ott semmiféle tábla és eleve nem hiszem el. Ő meg csak mondta hogy szerinte volt.
Akkor nézzük meg! - mondtam nekik.
Beültünk a roncs Dáciájukba és visszamentünk a híd túlsó felére. Tényleg volt tábla, de legalább láttam, bár a végig záróvonal maga is utalt valami ilyesmire.
Így aztán valami feljelentést írt az esetről és hogy akkor itt és itt írjam alá. Naná hogy az egész szöveg románul volt. Mondtam hogy a szöveget nem értem, mert nem tudok románul, így aztán bármit csak úgy nem írok alá.
Akkor elkezdte nekem lefordítgatni magyarra.
Mondtam neki, végül is a gyanum szerint ő azt fordít amit csak akar, egyáltalán nem biztos, hogy az eredeti szöveggel megegyezőt. Erre már rendesen berágott. Nem akarta visszaadni az útlevelemet. Végül csak hazajöttem.
Csak azt bánom hogy nem kezdtem el ragozni nekik, hogy - ők ugyan ketten látták hogy én állítólag előztem a hídon, de én meg mondhattam volna - mi viszont hárman mondhatjuk azt hogy nem előztünk és kész! Ha van a "szabálysértésről" fényképük vagy videofelvételük, akkor talán elhiszem a vádat, amúgy pedig NEM!
Azóta azonban mindig hordok magamnál egy régi lejárt útlevelet és ilyenkor azt adom oda. Mert hisz az unióban eleve nem kell sehol a határátlépéshez útlevél, ha meg annyira el akarja venni, egészségére! Megtarthatja örökbe.

ctrl 2008.08.12. 17:47:58

Sajnos igaz, cél a bevétel. Hiszen miért állnának meg meg folyamatosan olyan helyeken ellenőrizni ami maga is szabályszegésre kényszeríti a forgalomban lévőket?Megállnak kereszteződéstől nem messze, ahol baleset sem történt soha, persze a záróvonal mellett, úgy ,hogy ha leállítanak vkit akkor mindenki más csak a záróvonal átlépésével tudjon tovább haladni.JA és persze megy zsebre is szépen, ablakból látom.

ui:Majd pont Machieavelli nyitja ki a száját ha vmi jogsértést lát!Vernék úgy pofán ha orbákolna mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyen , hogy arról koldulna.JA ,de a klavi meg a blog sok hülyeséget elbír lol

Sipi 2008.08.12. 17:48:15

T. Archenemy!

nem csusztatok.

az nem a te helyed. az mas helye. tehat ha elveszed, akkor elole veszed el.

az a hely mozgasserultek szamara fenntartott parkolohely. tehat ha nem vagy mozgasserult NEM A TIED. akkor sem a tied, ha hajnali ketto van es az osszes mozgasserult otthon csicsikal. az mindig, minden korulmenyek kozott a mozgasserulteket illeti meg es soha, semmilyen korulmenyek kozott nem veheted igenybe.

tehat aki odaall, mind1, hogy hajnali kettokor, mind1, hogy delutan egykor, mind1, hogy karacsonykor, vagy augusztus huszadikan, az szabalysertest kovet el.

megprobalhatod megmagyarazni, de ezzel csak sajat magadrol allitod ki a szegenysegi bizonyitvanyt. es igen, az ilyen emberektol jo sok penzt kell beszedni a rendoroknek, ha szabalysertesen erik oket. ezert fizetem oket ugyanis. ez a dolguk.

Sipi 2008.08.12. 17:49:37

ja de..
egy esetben igenybe veheted.
ha mozgasserult vagy. de akkor viszont barmikor.

mar amikor nem foglalja el valami egetvero arcu taho, aki ugy gondolja, az ugy sem kell a mozgasserulteknek...

rendőrmajom 2008.08.12. 17:50:13

T. Sípoló fakutya

Talán nem kellene rögtön azt képzelni, hogy aki nem szereti az általad istenített rendőröket az egyből egy szabálysértő bűnöző. Bármilyen hihetetlen soha nem állnék pl rokkant helyre és piroson se mennék át csak ha úgy ítélem meg, hogy szükséges (életveszély, ketyegő bombát szállítok stb). Tényleg te mint szellemi rokkant, könnyen megkaptad a kártyádat? Neked gondolom nem tűnt még fel hogy olyan szabályokat alkotnak amiket nemlehet 100%ig betartani. Persze te kivétel vagy mert nyilván mindenhol 20 meg 30al közlekedsz és nem 30helyett mondjuk 42vel száguldozol mint én. Gondolom te ilyen önkéntes rendőr vagy aki tanítja a többi embert. Csak nehogy olyannal akadj össze aki kiszáll a lámpánál és a fejedre húzza a segged. Valaki abból él hogy egésznap vezet, pl taxiso, futárok stb. ŐK NEM FOGJÁK ÉS NEM IS TUDJÁK BETARTANI A SZABÁLYOKAT FOGD FEL. Nem mindenkinek abból áll az élete hogy felkel kávézik dolgozik hazamegy megnézi a híreket lefekszik. Van aki dolgozik is keményen (igen keményebben mint egy ilyen díszpolgár) és jó lenne ha nem őket basztatnák a tetves rendőrök. Örülnék ha egyszer azt látnám hogy a tilosban álló S500as mergát meg a fekete 7es bmw-t aki épp a sínekről jött vissza a buszsávba kiszednék a sorból és azokon mutatnának példát szerintem több "rajongót" szereznének maguknak a rendőrök mint most. 18 kerület néhány hete: fekete 7es bmw benne két olyan ember aki soha életében nem látott munkát ránézésre 5-10 év börtön van az arcukra írva mindenki szeme láttára kidobta a cigis dobozt az út közepére. Ok ezért nemkéne még fejbelőni de talán a rendőröknél is tetvesebb apeh és társai akik a kezdő vállalkozókat BÜNTETIK azért mert nem adott a pöttyös labda után számlát vagy a 2 hetes boltjában még nem úgy működik minden ahogy kell, ODAMEHETNÉNEK EZEKHEZ is vizsgálódni kicsit. De tudod mi a legjobb nemfognak mert 1. félnek 2. tudják kik azok 3. egyszerűbb a kisembert basztatni. Nos amíg ilyeneket látok az utcán SZAROK AZ ÖSSZES RENDŐRRE meg a szabályaikra. Ennek ellenére betartom amit be kell amit meg nem kell azt nemtartom be mert idióta a szabály. Ennyi. Soha nemvolt balesetem és nem veszélyeztettem másokat, nem parkolok rokkant helyen, beengedek magam elé sok mindenkit nem anyázok az autóban és nem mutogatok. MEGYEK A FORGALOMMAL ahol lehet kicsit jobban is RUGALMASAN.

Sipi 2008.08.12. 17:51:57

T. ctrl!

mi kenyszeriti szabalysertesre a forgalom resztvevoit a sajat "beleszarok-mindenbe-nekem-mindent-szabad" mentalitasukon kivul?

hufi 2008.08.12. 17:57:21

Elnézem itt, hogy rendesen beindult a vita a mozgássérült parkolóhelyekről.
Az a személyes meglátásom, hogy tényleg rövid legyek
- a KRESZ éjjel, nappal, esőben, sárban, napsütésben ugyanúgy érvényes! Tehát a tiltás éjjel 3-kor a Tesco parkolójában ugyanúgy él, amint fényes nappal.
Hülyeség egy olyan dolgon oldalakon át vitázni, ami eleve kész tény.
Ha lusta vagy 5 méterrel odébb megállni az autókáddal, hát ne menj éjjel 3-kor a Tesco-ba. Menjél inkább nappal, amikor tuti-fruti, hogy minden mozgássérült parkolóhely tele lesz parkolókártyás sumákokkal. Akiknek egyike sem látott még tolókocsit sem soha, csak kisimlizett valahonnan egy ilyen engedélyt a nagymamája vagy a rokkant szomszédja nevére. Az bezzeg soha nem jár a Tesco-ba, hisz azt sem tudja - eszik-e a vagy isszák.

Sipi 2008.08.12. 18:01:03

T. rendormajom!

nem istenitem a rendoroket.
nincs miert isteniteni oket.

en benneteket fikazlak, mert szar alakok vagytok. ennyi.
engem nem egy alkalommal allitottak meg rendorok kozuti ellenorzes celjabol es erdekes modon, nem huztak le sosem penzzel. ha megbuntettek, annak oka volt. ha nem volt okuk, nem buntettek meg. mondjuk en nem gyorshajtok, nem vezetek ittasan, nem rajcsurkodok az utakon, nmem parkolok rokihelyre, nem megyek be a behajtani tilosba, tartok a kocsiban eu dobozt, haromszoget, stb...

"Neked gondolom nem tűnt még fel hogy olyan szabályokat alkotnak amiket nemlehet 100%ig betartani. "

es ilyen hozzaallassal valoban buntetni kell. sokat kell buntetni. sot, az ilyenektol az autot es a jogositvanyt is el kell venni. mert kik vagytok ti, hogy akar az en, vagy masok eletet, anyagi javait veszelyeztessetek azzal, hogy "rugalmasan" kezelitek a szabalyokat? en 17 eve vezetek es kepzeld, betartom a szabalyokat. mert be lehet tartani.

kerdezhetnem azt is, megis, mi a veretes lofaszt hisztek ti magatokrol? kik vagytok ti?

az en szemeben csak potencialis veszelyforrasok, akiket a rendorsegnek ki kell iktatni a forgalombol.

Sipi 2008.08.12. 18:02:04

na elmentem edzeni.
tovabbi kellemes flame-elest

Archenemy 2008.08.12. 18:04:52

" de ezzel csak sajat magadrol allitod ki a szegenysegi bizonyitvanyt."

Egy elméleti kérdésről beszélgetünk, kérlek, hogy ne kezdj el minősítgetni. Nem szükséges sem sértegetni, sem rosszat kívánni, de még kiabálni sem, az érveidet teljesen higgadtan és nyugodtan tudod a leghatásosabban előadni.

Ha jól látom, az érvelésed lekorlátozódott arra az önbizonyító, körkörös gondolatmenetre, miszerint "nem szabad, mert nem szabályos".

Sosem tagadtam, hogy a jelenlegi szabályoknak ellentmondana ez a tevékenység, én az ésszerűséget vizsgáltam. Ezt a szabálykövető viselkedést nem tartom ésszerűnek éjjel háromkor egy töküres parkolóban. Ha szerinted "szegénységi bizonyítvány" az ésszerűség előnyben részesítése a vak szabálykövetéssel szemben, azzal nem tudok mit kezdeni.

rendőrmajom 2008.08.12. 18:08:36

sipike vitatkozzál egy taxissal. Szerintem nem sokáig tudnál beszélni előbb utóbb ellene törve az állkapcsod mert túl sok hülyeséget beszélsz. Egy taxis éhen halna ha 50el döcögne a városban. Láttad már mit csinálnak amikor a reptérre húznak vissza? Jobb ha nemlátod még szívrohamot kapnál a sok szabálysértéstől. Szar alak itt egyedül te vagy de olyan magasról beszélsz hozzánk hogy nem látod mekkora farok vagy egy díszfasz. Arról nem beszélve hogy olvasni se tudsz vagy nemtudod értelmezni a szavakat amiket olvasol ezért forgatsz ki mindent. Előttem is mondták már neked biztos mi vagyunk a hülyék te meg az okos beszélő díszfasz. Vannak neked önálló döntéseid vagy az asszony (lehet hogy ő a rendőr? :DDD) szabályai szerint élsz és létezel ezen a bolygón? Apád ki volt valami kurva katona hogy ilyen keménnyakú paraszt lett belőled? Neked még láthatósági mellényből is hármat kell felvenned este annyira sötét vagy. Elnézést a parasztoktól ők legalább dolgoznak nem úgy mint ez az ingyenélő irodakukac aki azt lesi éjjel nappal kit lehetne feljelenteni mert valami szabálysértést követett el. Költözzél észak koreába oda való vagy.

rendőrmajom 2008.08.12. 18:17:05

Archenemy én nem ítéllek el ha éjjel 3kor a rokkant helyen állsz az üres tesco parkolóban, mivel valamennyire tudok gondolkodni nem úgy mint ez a fasz meg a többi fasz akinek egy szabály az kőbe vésett megkérdőjelezhetetlen valami. EMBEREK ALKOTTÁK NEM LEHET TÖKÉLETES AZ SEM. Éjjel 3kor az egész parkoló üres így egy normális rokkant sem fog megsértődni ezen ebben biztos vagyok. Örülnék ha írna be egy érintett érdekelne mit gondol erről. Az ilyen habzó szájjal kerregő szabály az szabály ugatókat meg mind feltenni egy gépre és irány észak korea. Jól fogják magukat érezni ott aztán vannak szabályok. Aki pedig nem tud különbséget tenni az éjjel 2 és a délután 2 között az inkább most ne írjon légyszíves. Nappal teli parkolónál én is rugdalnám a rokihelyre parkoló tahókat.

ctrl 2008.08.12. 18:26:27

Sipi!

Akkor nem értettél meg.Leállítanak egy szabálysértőt olyan helyen, hogy a többi autósnak csak további szabálysértés által van lehetősége tovább haladni, azaz kikerülni a korábbi szabálysértőt a záróvonal mellett.Itt nem arról van szó, hogy ne büntessék meg aki a stop táblánál nem állt meg, de ezt ne csinálják olyan helyen nap mint nap, ahol nem történik baleset, azaz nem indokolja semmi, hogy akár mások szabálysértésre kényszerítésével végezzék az ellenőrzéseiket!Erre csak egy magyarázat van--gyorsan összejön a napi limit, amit meghatároztak nekik, plusz zsebbe is kerül.A gond az ,hogy közben máshol meg jóval veszélyesebb, balesetet szempontjából veszélyeztetettebb helyek vannak, de azt nem ellenőrzik.

rendőrmajom 2008.08.12. 18:35:49

ctrl leülhetsz 1-es. Az ilyen szabálysértőktől mint te rögtön elvenném a jogsiját és újra elküldeném vizsgázni valami rendszerváltás előtti párttitkár maradványhoz aki majd elmagyarázza mik azok a szabályok. Ha pedig a rendőr olyan helyen állít meg egy bűnöző opel corsás nőt aki nem kötötte be magát és ezzel veszélyeztette az egész város biztonságát akkor te nem fogod kikerülni a zárovonalon bazdeg, megvárod amíg megoldják az ügyet ez a munkájuk. Te pedig nem lépsz át semmilyen záróvonalat mert az ilyen visszaeső szabálysértőket mint te előbb utóbb úgyis utoléri a törvény haragja.

cierre 2008.08.12. 18:46:32

Mi is a bizonyíték a címre? Vagy akár az ártatlanságra? Mivel ismerem a környéket tudom, hogy van ott ilyen tábla!
Akkor kinek is van igaza? A levelezőnek, a rendőrnek vagy nekem?

rendőrmajom 2008.08.12. 19:01:39

Én is ismerem a környéket és nincs ott ilyen tábla. Na kinek van igaza? Menjél és fényképezd le.

Balázs 2008.08.12. 19:06:00

Archenemy:

Van egy szabály, ami szerint nem állhatsz oda, olyan szabály viszont nincs, ami megengedi, hogy odaállj olyankor, amikor te ésszerűnek tartod.

"Az ésszerűség nyilvánvalóan a szabályok elé való [...]"

Ez tévedés. Jogszabályok esetén semmi sem való a szabályok elé. A jogszabályok akkor is érvényesek és kötelező jellegűek rád nézve, ha ésszerűtlennek vagy okafogyottnak tartod őket.

Éjjel beállhatok a mozgássérült-parkolóba, mert úgyse használják -- ez érzésem szerint azzal analóg, hogy a gazdagoktól szabad lopni, mert nekik úgysem fog hiányozni.

rendőrmajom 2008.08.12. 19:13:59

Balika amikor a tolvaj milliárdosokra nem vonatkoznak a jogszabályok nehéz elvárni a frusztrált munkásembertől hogy betartson mindent és lábujjhegyen lépkedve tegye ki a lábát a házából és így is éljen. Inkább örüljenek a törvény felett állók hogy ilyen birka népük van akik mindent eltűrnek. Nem baj az ha vannak gondolataid. Érzésem szerint te meg azzal vagy analóg mint amikor a majomnak próbálják magyarázni azt hogy mitől forog a föld. Tudjál már különbséget tenni a dolgok között. Nyilván nem lehet olyan szabályt hozni hogy éjjel 1től reggel 6ig szabad a rokkant helyre állni mert vannak belvárosi rokkant helyek is és azon a környéken nem olyan kietlen a parkoló mint egy M0ás mellett lévő tesconál. De ezt te képtelen vagy felfogni mivel a gondolkodásra is képtelen vagy.

Balázs 2008.08.12. 19:14:35

Én is megfordulok éjjel a záróvonalon, de ha esetleg arra jár egy rendőr és megbüntet, akkor nem panaszkodom.

A piros lámpánál éjjel akkor is megállnak az autók, ha teljesen kihalt a környék, pedig az sem ésszerű. Egyes szabályok kevésbé gyengülnek meg éjjel, mint a többi :)

Machiavelli 2008.08.12. 19:15:15

Ctrl!

Óvodás szintű vitákhoz nem vagyok partner. Vannak dolgok, amit vagy elfogadsz vagy nem, épelméjű ember nem száll vitába vele.

Sipi, ha függetlennek akarsz látszani, akkor kerüld az emeszpés terminológiákat. A kádárizmus mintaképe lehetnél függetlenül attól, hogy hány éves vagy. Apuci melyik szocialista klánhoz tartozik? Vereséhez?

A KRESZ egy gumiszabály, amit nem lehet egzakt módon értelmezni, (lásd látási viszonyoknak megfelelő)ezért lenne szükség egy a törvény lényegét értő és érteni segítő rendőrségre.

Azért olyan vészes a magyar közlekedési morál és baleseti statisztika, mert a túlzsúfolt útjaink mellé egy hihetetlenül individualista társadalom tartozik. A feszültségeket nem szítani kellene a rendőröknek, hanem csillapítani. Tudni, hogy ki az, akit feltétlenül meg kell büntetni és ki az, akit figyelmeztetni kell.
Ha mindenki minden szabályt betartana akkor egyszerűen lehetetlen lenne közlekedni és nem utolsósorban megenné a szmog a fővárost

algi 2008.08.12. 19:16:44

Tagadják, tagadják, tagadják. NEM cáfolják. Bah!

Balázs 2008.08.12. 19:19:13

rendőrmajom:

Nézz már magadba, mielőtt valaki pofánvág.

Archenemy 2008.08.12. 19:25:25

Balázs:

Nem mondasz ellent, én sem mondom, hogy szabályos. Én azt mondom, hogy ésszerű, mert az.

"semmi sem való a szabályok elé."

Nyilvánvalóan különbözik a világnézetünk, én ha haldokló édesanyámat vinném kórházba, bizony kevésbé venném figyelembe a szabályokat.

"A jogszabályok akkor is érvényesek és kötelező jellegűek rád nézve, ha ésszerűtlennek vagy okafogyottnak tartod őket. "

Márpedig annak tartom őket, és nem látom be, hogy ésszerűtlen vagy okafogyott szabályok betartásával kinek teszek jót, illetve nem betartásábal kinek ártok.

"ez érzésem szerint azzal analóg, hogy a gazdagoktól szabad lopni, mert nekik úgysem fog hiányozni"

Természetesen ez az analógia is hibás, hiszen lopás esetén permanens kár keletkezik, itt pedig átmeneti a kár, az "ottparkolási jog" sérül. Azonban nincs kárvallott, hiszen a napszakból adódóan nem akart senki ott parkolni, tehát bár törvény szerint bűnös vagyok, emberileg és morálisan nem ártottam senkinek.

Archenemy 2008.08.12. 20:03:56

Balázs:

Nem mondasz ellent, én sem mondom, hogy szabályos. Én azt mondom, hogy ésszerű, mert az.

"semmi sem való a szabályok elé."

Nyilvánvalóan különbözik a világnézetünk, én ha haldokló édesanyámat vinném kórházba, bizony kevésbé venném figyelembe a szabályokat.

"A jogszabályok akkor is érvényesek és kötelező jellegűek rád nézve, ha ésszerűtlennek vagy okafogyottnak tartod őket. "

Márpedig annak tartom őket, és nem látom be, hogy ésszerűtlen vagy okafogyott szabályok betartásával kinek teszek jót, illetve nem betartásábal kinek ártok.

"ez érzésem szerint azzal analóg, hogy a gazdagoktól szabad lopni, mert nekik úgysem fog hiányozni"

Természetesen ez az analógia is hibás, hiszen lopás esetén permanens kár keletkezik, itt pedig átmeneti a kár, az "ottparkolási jog" sérül. Azonban nincs kárvallott, hiszen a napszakból adódóan nem akart senki ott parkolni, tehát bár törvény szerint bűnös vagyok, emberileg és morálisan nem ártottam senkinek.

rendőrmajom 2008.08.12. 20:14:27

Balika nézz már magadba mielőtt én nézek beléd.

Archenemy 2008.08.12. 20:37:49

Balázs:
"Egyes szabályok kevésbé gyengülnek meg éjjel, mint a többi :) "

Némi gondolkodással könnyen kitalálható ennek oka. Ha tévedek, és éjjel háromkor mégis arra jár egy mozgássérült, akkor odaparkol mellém, és esetleg két méterrel többet tesz meg. Kellemetlen helyzet, és elég nagy parasztnak érzem magam, ha ez történik, de ennyi.

Míg ha átmegyek a piros lámpán, és netán egy részeg előtántorog/egy szabályosan közlekedő nem figyel és elém hajt, akkor annak sokkal súlyosabb és komolyabb következménye lehet.

Remélem most már érthető, miért "gyengül meg néhány szabály kevésbé éjszaka". Eddig azt hittem, ez közérthető.

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.12. 20:42:56

nekem semmi gondom a rendörökkel

fischer 2008.08.12. 21:13:05

Hááát, uraim, önök át vannak baszva, de alaposan...

A demokrácia nagy vonalakban, némileg sarkítva arról szól, hogy indenki azt csinál, amit akar... Merthogy mi most elvileg abban élünk, vagy mi...

Ezt ugye alaphelyzetben egyszerű társadalmi megállapodások szabályozzák. Érdekes kérdés, hogy a mostanában bevezetni kívánt jogszabályokra hány szavazóképes állampolgár bólintana, ha meg lenne kérdezve... Ennyit a társadalmi megállapodásról...

Ráadásul, ha a nagyoknak szabad lopni, csalni, hazudni, rendőrt leugatni, akkor a kicsiknek is, pontosan azért, mert demokrácia van...

Miután a rendőrség nem védi meg a rendünket, mert nem képesek rá, valamint sajnos már nem ez a feladatuk, így nem is tekinthetők fölöttünk álló, rendelkező hatóságnak...

Innentől kezdve pedig nem vagyunk kötelesek elfogadni a szabályok általuk történő betartatását, ha ők nem telesítik az őket eltartó társadalom egésze(!) iránti kötelezettségeiket...

Csók a soha szabályt, törvényt nem szegő okoskáknak...

ÉÉÉÉBBresztőőőőő, Barmok, ki a fejeket az igából!

Árpóca · http://sosefelejtemel.blog.hu 2008.08.12. 21:23:02

Én életembe nem hittem rendőrnek és nem is fogok, 80% a korrupt akármikor lefizethető..gusztustalan és szánalmas!

randi-guru.blog.hu/

fischer 2008.08.12. 21:35:53

helyesen: mindenki - 2 sor vége.

helyesen: teljesítik - 12. sor közepe

Sipi 2008.08.12. 21:36:00

T. Machiavelli!

nem hagynal ezzel a szar inkvizicionista dumaval?
johogy nem rogton eretnekseggel vadolsz meg....

az altalam hasznalt terminologia olyan, amilyen. leszarom, ha az alkalmazottaim -igen-igen.. a fidesz is, az mszp is, a jobbik is, az szdsz is mind az en alkalmazottaim - egyik csoportja is hasonlot hasznal. ez az enyem. kesz. ha nem tetszik, nem kell velem szobaallnod. megteheted azt is.

ha neked a kadarizmus mintakepe az, aki betartja a torvenyeket es adot fizet, az egyen felelosseget hangsulyozza a gerinctelenseg es a felelosseg masokra haritasa helyett, akkor nalad valami fejben nagyon el van kurva.
nem kicsit. nagyon!

es apam pillanatnyilag a prosztatarakos kisnyugdijasok klanjahoz tartozik...
van meg kerdersed...?

a politikai hovatartozasomhoz pedig kurvara semmi kozod. ahogy ennek a topicnak sincs koze, hiszen itt nem jobb es baloldal, konzervativizmus es liberalizmus, gyurcsany es orban csap ossze, hanem torvenytisztelo es torvenyserto allapmpolgarok ervelnek a sajat igazuk mellett. ez pedig politikatol fuggetlen. neked mind1, hogy kommu8nista vagy, naci, fasiszta, liberalis, jobboldali, vagy baloldali, nem vagy torvenytisztelo. ahogy az en esetemben is tokmind1, hogy hova x-elek 4 evente, akkor is torvenytisztelo maradok.

Sipi 2008.08.12. 21:37:41

te nagyon tokos csavo vagy, fischer...
olyan igazi faszacsavo.

sok kell ilyen..
elvegre az ilyen barmok ha nornmalisak lennenek, sokkal nehezebb lenne jol fizeto allast talalnuk:-D

Sipi 2008.08.12. 21:40:22

"emberileg és morálisan nem ártottam senkinek. "

marmint a te emberi es moralis ertekrended szerint.

szerintem aki jogosulatlanul rokihelyre parkol az mindenkeppen taplo, nap- es evszaktol fuggetlenul.

Fecó 2008.08.12. 22:16:46

Skacok, ez a Sipi igazi vadbarom lehet :)
Mintha fizetnének neki azért, hogy ossza az észt.
Ha max 3x hozzászólsz, lehetsz még jó fej, de 5 körül már erősen rezeg a léc....

fischer 2008.08.12. 23:49:44

"Kedves" Sipi!

Legalább vedd a fáradtságot, és javítsd ki, ha elbarmolod az irományod, ha már helyesen, tévesztés nélkül nem tudsz. Te nagy szabály - és törvénytisztelő... :-)))

A jogban van egy olyan értelmezéseket segítő állásfoglalás, amely szerint a jog és a kötelesség elválaszthatatlanok. Ha tehát kötelességeid vannak, akkor jogaid is. Ha jogot nem kapsz, akkor kötelességed sincs...
Erről is szól a társadalmi konszenzus...


Megemlékezve a jó munkát találós soraidról:

Miután helyzetemnél fogva én teremtek állásokat, így megcsókolhatod a seggem, hogy barom módra jó munkahelyeket biztosítok a hozzád hasonló idióta faszkalapoknak is.
Persze csak addig, míg ki nem villantjátok az álszent kispolgári képmutatásotokat, miközben a hátam mögött az irodákon kívül meresztitek a seggeteket a kávétok, teátok, sörötök, stb. mellett, ahelyett, hogy dolgoznátok, és szétlopjátok az irodából a 30 forintos kínai tűzőgépeket, fénymásolópapírokat meg az iratkapcsokat, a céges autóról a könnyűfémfelniket gumistól, hogy aztán a blogon már a törvénytisztelet mintapéldányai legyetek...

Aztán lebuktok, mert azt hiszitek, okosabbak vagytok a "tökös marhánál", és akkor mentek a levesbe, hogy mégtöbb időtök legyen a semmittevésre, amikor ilyen blogokban osztjátok a marhaságotokat, miközben valójában nem találtok magatoknak rendes munkát, mert ahhoz a mentalitásotok, stílusotok, egyéniségetek nem megfelelő...

Szóval húzzál a kedves mamádba, oszt' ott gúnyolódjál... :-)))

Ha mindenki ilyen vaskalapos fasz lenne ebben az országban, megállna az élet...

Mellesleg, az adónkból élő törvényhozó és rendfentartó erők, hogy úgymondjam, az alkalmazottaink, tehát jogosan várunk el tőlük normális munkát, ha ők meg kihangsúlyozzák a kötelességeinket...
Jogosan várunk el olyan szabályozásokat, amik nem megnehezítik, hanem egyértelművé teszik a mindennapi életünket...
Jogosan várjuk el, hogy egy ideiglenesen megváltozott (tábla eltűnt) forgalmi rend esetén a rendőr ne játsza meg magát, mint kiskirály, sőt, egyébként se játszadozzon, hanem ő is végezze a munkáját.
Valamint jogosan várunk el olyan dolgokat, hogy éjjel fél 3 - kor az üres parkolóban a mozgássérült hely is használható legyen a nem mozgássérültek számára, ha elegendő helyet hagynak további mozgásukban korlátozottaknak. Konkrétan arra célzok ezzel, hogy éjszaka a Tesco parkolóban a 8 szabad roki hely egyikén megálló 1 nem rokkant autóst ne baszogassák, amikor 7 db szabad helyet hagy maga mellett, és fél óránál tovább egyébként sem tartózkodik majd ott.

Tudom, az ostobának, korlátoltnak, lekileg, és szellemileg gyengének kell a szabályrengeteg, mert nélküle depressziós lesz, hiszen nem lesz fogódzó, mert ostoba, gyenge, korlátolt a drága lelkem.

Nem utolsó sorban a saját korlátoltságodat nem fogod fel, hiszen korlátolt vagy, "Kedves Sipi", hogy is láthatnád akkor a hozzád hasonlók korlátoltságát...

Csak az a baj, hogy kis számú hasonló barom képes belerondítani sokak életébe.

arch 2008.08.13. 00:06:54

"marmint a te emberi es moralis ertekrended szerint."

Bezony, aszerint.

A tiedet meg pont leszarom.

További jó fröcsögést :p

arch 2008.08.13. 00:29:21

"ha neked a kadarizmus mintakepe az, aki betartja a torvenyeket es adot fizet, az egyen felelosseget hangsulyozza a gerinctelenseg es a felelosseg masokra haritasa helyett, akkor nalad valami fejben nagyon el van kurva"

Wáá, egy ekkora csúsztatást nem lehet figyelmen kívül hagyni :p

TERMÉSZETESEN nem azzal van a gond, ha valaki fontosnak tartja, és betartja a törvényeket. Azzal van a gond, mikor olyan helyzetben is elvárná a betű szerinti betartásukat, mikor józan ésszel belátható, hogy a be nem tartásuk esetén sem történhet semmi, de semmi kár az égvilágon.

Az ilyen ember ugyanis nem szabálytisztelő, hanem valami törvényfetisiszta vaskalapos kretén.

Ha tudsz majd valami értelmes érvet írni, hogy éjjel fél háromkor a töküres parkolóban az üresen lévő nyolc rokihely közül miért ne foglalhatnám el az egyiket negyed órára, akkor fogok veled érdemben foglalkozni. Az, hogy "ez a szabály", az tény, de nem érv, mivel ez egy ésszerűtlen szabály.

A te fajtád az, akinek fáj, ha másnak jobb. Nem látod át, nem érted meg a szabályok okát és célját, ehelyett, mint dogmákat, imádod őket, és elvárod, hogy más is így tegyen. Aki ellenük tesz, az a szemedben egy hitvány bűnöző - ignorálod az okokat, a körülményt.

Buta vagy, de nem az a fajta buta, aki fejlődni és tanulni akar, hanem az a buta, amelyik büszke butaságára, és ezt erényként kívánja beállítani. Sajnálom az ilyen embereket, mert magukat zárják ketrecbe, tenni azonban nem tudok értük semmit; azt maguknak kellene.

Sipi 2008.08.13. 09:54:43

T. arch!

"
Ha tudsz majd valami értelmes érvet írni, hogy éjjel fél háromkor a töküres parkolóban az üresen lévő nyolc rokihely közül miért ne foglalhatnám el az egyiket negyed órára, akkor fogok veled érdemben foglalkozni"


ertelmes erv az, hogy nem a tied.
es ami nem a tied, ahhoz semmi kozod.
akkor lesz a tied, ha roikkant leszerl. amig nem vagyu ott, addig nem allhatsz oda. mert egy otvbar, szar alakka avanzsalsz tole, egy onbtorvenytu, antiszocialiks bunkova. odaallhatsz, csak akkor tyessek szepen emelt fovel fizetni erte a buntetest.

egyre inkabb meggyozodesem, hogy el kell hagyni ezt az orszagot. nem a politikusok miatt..

az ilyen genny alakok miatt.
en nem akarom anyatok nyugdijat fizetni, mert ilyet szart a vilagra..
nem akarom a kolykeitek tanittatasat fizetni akiket ti neveltek..
az ilyeneik egyszeruen nem erdemlik meg...

nem azert fizetek ki evente milliokat, hogy az ilyen fergeket kitartsam.

Sopi 2008.08.13. 11:19:56

Sopi a te agyadnak már csak az használna ha valaki beleverne egy nagyot. Képtelen vagy különbséget tenni a dolgok között elég szar életed lehet. Milyen lehet az asszony? Két dilettáns idióta összekötve.

Sipi 2008.08.13. 12:00:44

T. Sopi!

te magaddal beszelgetsz?

Hahó 2008.08.13. 12:34:32

Sok a komment, nem olvastam végig őket, bocsánat, de - ha ugyanarra a helyre gondolunk - az ominózus helyen van tábla, és legalább 20 éve az ott is van, egyértelműen tiltja a behajtást a BKV-s járművek kivételével mindenkinek. És valóban ott toporognak a rendőrök, és büntetnek ezerrel. A másik út - ahová a kötelező haladási irány tábla irányít - viszont igen zsúfolt csúcsidőben, így sokan próbálkoznak a tiltott helyen, sokszor vesztükre. Mint a posztoló hölgy is. Ha tehát a dugót akartad kikerülni vele, akkor legközelebb nem teszed, ugyanis a dugóban várakozó autók elé lehet a tiltott helyről behajtani, ami az ő várakozásukat hosszabbítja meg. Már ha egy utcáról beszélünk.. :)

Hahó 2008.08.13. 12:40:34

Arch-nak pedig:

"Ha tudsz majd valami értelmes érvet írni, hogy éjjel fél háromkor a töküres parkolóban az üresen lévő nyolc rokihely közül miért ne foglalhatnám el az egyiket negyed órára, akkor fogok veled érdemben foglalkozni. Az, hogy "ez a szabály", az tény, de nem érv, mivel ez egy ésszerűtlen szabály."

Én sosem voltam igazi szabálytisztelő - kövezzetek meg érte -, de néhány dolog nekem is szent, és a mozgássérült parkoló bizony nem elfoglalandó terület. Arch és a hozzá hasonlók gondolkodásában épp az a baj, hogy fel sem fogja, hogy azzal, ha akár hajnali 3-kor is, de beáll oda, mintát ad a többi kreténnek, és pl ezért van az, hogy a nagyáruházak előtt egy mozgássérült a számára fenntartott helyen nem tud megállni hétvégén. Arch, különösebb bajod nem történik, ha 5 méterrel többet kell sétálnod, és így ha konvojban is érkezik 8 mozgássérült 8 autóval hajnali háromkor, akkor is meg tud majd állni. :)

Archenemy 2008.08.13. 13:31:01

Sipi:

Oh igen sírj még kicsit, oly édesek a könnyeid :p A gonosz világ ellened van, szaladj el jó messzire, ott majd nem bántanak a csúnyák! :p

Süt belőled a keserűség, az elkeseredettség, a meg nem értettség. Elképzelhetetlennek tartod, hogy más értékrendek mentén is működhessen a világ, mint amit te kitaláltál. Erre írtam, hogy buta vagy, ketrecbe zárod magad, és legutóbbi hozzászólásod csak megerősített ebben a hitemben.

Azonban mivel én ide értelmes vitát folytatni jöttem, nem pedig egymás anyját szídni, ezért a jövőben kénytelen leszlek ignorálni - legalább addig, amíg el nem kezdesz érveket használni.

Hahó:

"ha akár hajnali 3-kor is, de beáll oda, mintát ad a többi kreténnek"

Igen, ez egy értelmes érv, bár hozzáteszem, hogy akkor sem az én hibám, hogy más meg du. háromkor is odaáll, amikor nyilvánvalóan zavarja vele a rokikat. Még egyszer tisztáznám, hogy ez egy elméleti kérdés, nem pedig bármelyikünk hétköznapi gyakorlata.

Hahó 2008.08.13. 13:38:51

Arch,

onnantól a te hibád, ha valaki azért áll oda, mert felbátorodott azon, hogy - hipotézis! - látott téged mondjuk beszállni kerekesszék nélkül az autódba a mozgássérült parkolóhelyen. Ha te is, akkor ő miért ne? Elméleti a kérdés, persze, sosem tudnánk meg, hogy a sok idióta közül melyik parkol ilyen megfontolásból ott.. Egyébként - ne vedd magadra! - komolyan nem értem, hogy miért nehéz az az 5-10 méter pluszgyaloglás.

Archenemy 2008.08.13. 14:09:28

"onnantól a te hibád, ha valaki azért áll oda, mert felbátorodott azon"

Szerintem meg mindenki a saját cselekedeteiért felelős, de elismerem, van ráció abban, amit mondasz.

"komolyan nem értem, hogy miért nehéz az az 5-10 méter pluszgyaloglás"

Természetesen nem nehéz, de azt elviselni mégannyira sem nehéz, hogy valaki egy töküres, elhagyatott parkolóban a nyolc szabadon áló rokihely egyikére parkol éjjel háromkor, hiszen ezzel nyilvánvalóan nem okoz semmiféle kárt.

Balázs 2008.08.13. 14:40:03

Archenemy:

Úgy látom, hogy elbeszélünk egymás mellett, én a jogról beszélek, te pedig morális kérdésekről, amikben egyet is értek veled, de ez nem változtat azon, ahogyan a jogrendszer működik. Ha egy szabály megszegésével nem ártottál senkinek, az nem mentesít a büntetés alól. Gyorshajtásnál sem, és tiltott parkolóba való beálláskor sem. Mi különbséget teszünk ezek az esetek között a morális érzékünk és az ésszerűség alapján, de a jog nem. A rendőrök persze megtehették volna, hogy az üres parkolóba beállók helyett inkább azokra vadásznak, akik százötvennel mennek át a zebrán, és akkor hasznos munkát végeztek volna.

Archenemy 2008.08.13. 15:01:54

Balázs: Teljesen egyetértünk.

Alex_79 2008.08.13. 15:25:47

Sipi: M5, utána a METRO áruház mellett jöttem el és arrafelé van lámpa.

szerintem 2008.08.15. 14:54:42

Sipi, lehetne az, hogy a hozzászólásaidban idézed a trollharsereg katonáinak beszólásait, hogy ne kelljen végigolvasnom a se füle se farka hozzászólásaikat végigolvasni, amikor röhögni akarok?

Elég buták, de a hozzászólásaid viccessé teszik őket.
süti beállítások módosítása