Mi ez itt?

Találkozás a rendőri munkával: a korrupcióval, trehánysággal, nemtörődömséggel. Veled is szemetek voltak? Lehúztak? Átvertek? Küldd el történetedet: zsarufikak@index.hu

Bigyók

Utolsó kommentek

  • dRuparc: blog.hu/user/78633/tab/msg (2011.10.26. 09:55) Pénzbírság minden áron!
  • 2525: Nekem az a problémám van két kiskoru gyermekem ma meg fenyegetek hogy meg leszek verve a ugy hogy ... (2010.07.04. 16:50) Segélyhívó
  • hasas1010: Néhány rossz gyerek kitördelt néhány fa csemetét a szomszédunkba .Mire 5 rendör Mikor a szülök nem... (2010.06.03. 18:21) Fenyít a rendőr
  • Beton Botond (törölt): Rohadt gecik: index.hu/kultur/pol/2010/03/02/ertelmetlen_rendorsegi_razziak_evi_tobb_tizmillioert/ (2010.03.02. 13:05) Fenyít a rendőr
  • zsoloegy: Sziasztok! Igazából azért írok ide, mert egy kicsit bosszús vagyok.Nem azért mert bemértek, hanem ... (2010.02.06. 17:43) Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen
  • Szamyla: Szerintem senkinek semmi köze ahhoz hogy ki,mit csinál(t) külföldön vagy akárhol...!!!Nem csak a c... (2009.10.28. 10:59) Móri vigasság
  • wariant: Nagyon sok dolgot tudnék írni árról ki mennyire törvénytisztelő. Még mindig többre tartok egy rend... (2009.10.23. 10:41) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Jó,ez a te véleményed.Tiszteletben tartom.Viszont az enyém merőben más.Engem világéletemben úgy ne... (2009.10.18. 10:20) Móri vigasság
  • Szamyla: Képzeld én elhiszem mert tudom hogy milyen szemetek a magyar rendőrök,és ismerem H.Gézát és R.Ildi... (2009.10.17. 16:34) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Ja,ez még kimaradt: "Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát....!" (2009.10.17. 11:22) Móri vigasság
  • Utolsó 20

Belső ellenőrzés

2008.02.19. 09:25 :: Fikázó

A tavalyi rendőrségi botrányok után újra visszaállították a belső ellenőrzést, illetve egy ingyenesen hívható telefonszámon bárki bejelentést tehet rendőrök ellen. Jobb is, ha itt is elmondjuk, milyen számon lehet rendőrök ellen bejelentést tenni: 06-80-204-830.

A nap 24 órájában hívható, két vonalon fogadják a hívást, és minden hívást megvizsgálnak. Ezen kívül a klasszikus belső ellenőrzést is visszaállították, mobil egység vizsgálhatja bárhol, bármikor a zsaruk ténykedését.

Ezek tavalyi hírek. Mennyi olyan ügyről számolt be a sajtó, ahol a belső ellenőrzés lecsapott a renitens zsarukra? Vagy azóta betartanak minden szabályt?

Az új Vezír figyelmét felhívták vasárnap az ATV műsorában a neten található fotókra, amelyen rendőrök szabálytalankodnak. Az új FőRendőr felhívta az ORFK vezetőjét és megkérte, hogy a rendőrök is tartsák be a szabályokat.

Hol élünk???

Külön kell kérni a zsarukat a szabályok betartására? Rájuk nem vonatkozik?

13 komment

Címkék: szabály törvény

A bejegyzés trackback címe:

https://zsarufika.blog.hu/api/trackback/id/tr14340286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pirospont 2008.02.19. 10:42:44

Nálunk a szanalmas.hu-n is vannak elég nagy alkoholista bugrisok, akik kommentelnek meg írkálnak - kurva unalmas az élet, csak a retykó megy meg a munkanélküliség.

Tiko 2008.02.19. 11:36:24

a feny nem allitja meg.. ennyi.

Matyka 2008.02.19. 11:54:23

Akkor is tartsák majd be a szabályokat amikor neked lesz szükséged a segítségükre , remélem elmennek keresnek egy parkolóhelyet 2 km-re tőled ahol szabályosan megállhatnak és egy óra múlva gyalogolnak oda hozzád.Akkor majd büszkén mondják igen sajnos csak szabálytalanul tudtunk volna megállni , de mi ezt nem tehetjük meg .....agyasok vagytok bakker nem kicsit .

0xFFFF 2008.02.19. 12:01:35

Matyka !

Te olyan sötét vagy, hogy a feketelyuk hozzád képest világít.

serteperte 2008.02.19. 12:01:48

Ez a rendőrök által elkövetett mozgássérültek számára fenntartott helyen történő parkolás egyáltalán nem súlyos a Zsanett-ügyhöz viszonyítva.

Mellesleg ez mozgássérült parkolás dolog önmagában elég gyanúsnak tűnik. Ismeretes hogy a múlt hét csütörtökön a MÁV biztosító igazgatója inzultálta az MTV stábját, amiért lefilmezte amint visszaél a mozgássérült igazolvánnyal. Úgy tűnik mintha ez a mozgássérült dolog részben csókosoknak fenntartott parkolóhelyet jelöli ki, mert nem hinném hogy a mozgássérültek túl gyakran használnák ki ezt a lehetőséget, viszont akinek van ilyen igazolványa az ingyen parkolóhelyet szerez a legzsúfoltabb belvárosban is.
Szerintem jelen esetben nem a munkájukat végző rendőröket kell cseszegetni, hanem inkább a mozgássérült igazolvánnyal visszaélőkre kellene vadászni.

flamer 2008.02.19. 12:17:44

Matyka:
Ha mar egyszer ennyi sok eszt adott neked a termto, akkor megprobalhatnad belegyomoszolni az u.n. KRESZ-t is, jelen esetben foleg a megkulonbozteto jelzesrol szolo reszt.

Ha azt sikerult ertelmezned (aminek resze az is, hogy a megkulonbozteto jelzesnek nem elegseges oka az, hogy meg akarnak allni egy giroszert), akkor utana ismerkedhetsz a rendorseg altal elmeletileg betoltendo szereppel is, ami - kurvara meglepo modon - nem mas, mint a szabalyok betartasa a rajuk vonatkozo szabalyok szigoru betartasa mellett.

Ha ezen is tulestel, akkor visszajohetsz es bocsanatot kerhetsz mindenkitol a kommented miatt.

Manyizga (törölt) 2008.02.19. 12:23:04

Juteszembe:
A rendőrök még mindig azt hiszik, hogy a fizika törvényeit is lehet úgy módosítani, hogy a rendőröknek ne ártson...
1, zavarja őket a biztonsági öv használata, ezért nekik "szolgálati feladat ellátása közben" nem kötelező
2, nem ők a balfékek, hogy nem viselik a lövedékálló mellényt, és nagyarcoskodnak egy ismerten aggresszív hőzöngővel szemben, hanem a mellény(!!) mert kényelmetlen. Lásd első pont...

MrR 2008.02.19. 12:42:27

Matyizga:
1; Sétakocsikázás közben nekik is kötelező, de ha akció van, azon az 1-2 mp-en is múlhat az életük, míg kikapcsolják, és kipattannak a kocsiból.
2; Próbáld ki, vegyél fel egy 3-6 kg-os, nem szellőző kabátot, és viseld 8 órán keresztül. Majd meglátjuk, hogy mi szólsz hozzá. Az ettől könnyebbek (gyengébbek) sajnos max a késszúrástól tudnak megvédeni, a golyótol már nem. A nyáron volt cikk is belőle, hogy a politikusok panaszkodtak a köztársasági őrezred tagjaira, hogy "erős testszaguk van", mivel nekik kötelező avédőmellény viselése (rejtve, ruha alatt). Csak sajnos félóra mellényviselés után, a bolhák vizipólóznak ama nemes testrészükön.

Ha nem szolgálati okból állnak meg olyan helyen, ahol amúgy nem lehetne, és feljelenti őket valaki, akkor a parancsnokuk majd jól le... őket.

igi 2008.02.19. 12:43:10

Manyizga! Örülök, hogy ekkora szakemberek is hozzászólnak a topikhoz. Gondolom rajtad már sokszor volt a járőröknél rendszeresített lövedékálló mellény, így tudhatod, hogy milyen érzés azt viselni. Gondolom intézkedéstaktikában is profi vagy, legalábbis a hozzászólásod alapján... és milyen nagyarcoskodásról beszélsz? Szállj már egy kicsit magadba!

bb 2008.02.19. 13:09:10

A buszsávban közlekedő (jobbrakanyarodási szándék nélkül), illetve leállósávot használó rendőrök ők csak sietgetnek a kevésbé súlyos esethez és ezért nem kapcsolják be a kék fényt? Vagy már ők is használhatják ezt a sávot? 2001-es KRESZ-könyvem van, azóta változott a szabályozás?

Nyugdijas ales 2008.02.19. 14:14:37

Tisztelt Hozzászólók!

Nagy baj van ebben az országban. Nem csak a rendőrségnél, hanem mindenhol. Először is azt kellene végiggondolni, milyenek a törvények kicsi hazánkban. Nem védik sem az állampolgárt, sem pedig a rendőröket. Sőt a rendőröknek kevesebb a joguk, mint egy mezei állampolgárnak. Mindenki számára elérhető az interneten a HSZT (gyengébbek kedvéért: 1996. évi XLIII. törvény) és mielőtt kritizálná a rendőrséget, illetve annak munkáját, ajánlom olvasmányként.
Nem tudom mekkora felháborodás lenne akkor, ha nálunk is pl. az amerikai stílusban dolgoznának. Azt hiszem, lenne ombucmanus, meg minden.
Eltörölték a katonakötelességet. Szerintem rendőrkötelességet kellene bevezetni, legalább mindenki bele tudna látni egy kicsit a mindennapi rendőri munka buktatóiba. Ezután szerintem mindenki másképp látná ezt a hivatást.
Nem mondom egy szóval sem, hogy nincs visszaélés, de mondjon valaki olyan országot, ahol ezt kiküszöbölték. Talán ez a Tündérország lehet.
Egyébként körül lehet nézni, melyik az a munkahely, ahol ekkora a létszámvándorlás. Ma már sehol nem lehet látni öreg rendőrt. Aki tudott leszerelt, nyugdíjba, civil szférába keresett magának munkahelyet. Belegondoltak abba, hogy miért lehetséges ez? Manapság már aki öt éve a cégnél van öreg rendőrnek számit. Ezek az emberek fogják betanítani a fiatalabbakat? Se rutinjuk, sem pedig tapasztalatuk nincs. Egy jó ügyvéd pedig rögtön kivégzi (van neki fél éve), ha a rendőr (fél másodpercen belül) rosszul dönt. Mondjon valaki olyat, hogy egy szakmát, hangsúlyozom szakmát, ahol ennyi idő alatt meg lehet tanulni mindent. Ezek az EMBEREK, akik kint vannak az utcán havi 100.000 Ft-ért kockáztatják életüket (eskü szövege: „életem árán is…”) annak ellenére teszik a dolgukat, ahogy tudják és amennyire engedik.
Tudják Önök, hogy a rendőr sokszor a saját pénzéből tankol, mert azt mondák fent, elfogyott a keret? Tudják Önök, hogy a rendőr, ha egy jelentést meg kell írjon saját pénzéből veszi sokszor a papírt? Tudják Önök, hogy a rendőr, ha elfogyott a patron a nyomtatóból, sokszor a saját pénzén veszi meg? Tudják Önök, hogy a rendőr, ha írni akar tollat saját magának vesz? Tudják Önök, hogy a rendőr 8 órai elszámolásból sokszor 14-16 órát dolgozik (ingyen), van távol a családjától? Tudják Önök, hogy a rendőr saját pénzét teszi be, hogy a munkahelye lakhatóbb legyen? Ön megtenné ezt munkahelyéért?
Mondom én ezt, aki 34 év szolgálati viszony után vezető pozícióból eljöttem nyugdíjba lerokkanva idegileg, fizikailag. Láttam sok mindent, ezt elhihetik, nem részletezem, mert szó szerint félek sok mindent elmondani. Nem a rendőrséget kellene csesztetni, nem itt van a hiba. Ez egy parancsuralmi rendszer. Ha kiadják parancsba, végre kell hajtani. Ha nem, járhatják az ügyészséget, kicsinálják, megalázzák, elbocsátják. Ki tud elhelyezkedni ezek után?
Ki tudna normális fejjel végigcsináni egy olyan dolgot, hogy pl. egy hónapig nem látja a családját, mert elvezénylik szolgálati helyükről (otthonról), beraknák egy 200 fős sátorba, a tisztálkodási és étkezési lehetőség nem megoldott, aludni alig, mert nem tudja mikor van bevetés? Bevetésen pedig anyázzák, köpködik….Tudna Ön józan ésszel dolgozni, gondolkodni, dönteni?
Könnyű pálcát törni rendőrök feje fölött, de a dolgok mélyére is kellene nézni! Képzeljék magukat a helyzetükbe, mielőtt tesznek, vagy mondanak valamit. Önök hogyan döntenének magukkal szemben ilyen feltételeknél?
Tisztelettel egy:
nyugdijas ales (kisbetüvel mint nemecsek ernő)

Kedves BB!
A rendőrök szolgálati gépjárműveikkel használhatják a buszsávot! Jobb lenne, ha nem a 2001-es KRESZ könyvet nézné!

Kedves Manyizga!
Neked ajánlanék fél évet, hogy egy kicsit tudjál valamit a rendőri munkáról.

Kedves flamer!
Talán ékezetes karakterekkel olvashatóbb lenne hozzászólása. Viszont gondoljon bele, hogy lehet, neki még meg kell írnia 20 jelentést és nem evett ki tudja mi óta? Ön mennyire követeli ki munkahelyén az ebédszünetet? Fogadok Ön van az elsők között, aki elkezdi.
Viszont azért azt kihangsúlyozom, hogy a legjobban a rendőrségen van szabályozva a megkülönböztető jelzés használatáról szóló szabály. Keményebbek a szankciók, mint máshol, akik erre jogosúltak, pl BKV helyszínelés, stb.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.20. 13:19:25

Én bevezetném az amcsi stilust, ha gáz van menekülés közben agyonlőhetné saját magát a rabló :D Milyen világ az ahol azoknak kell jobban betertani a törvényeket akiknek védeniük kell?Miért kell egy rendőrt állandóan elővenni egy kis dolog miatt miközben naponta védi a másik seggét?
Most volt egy ilyen hogy igazoltatásnál megöltek egy rendőrt, hát szégyen hogy ilyen előfordul.Miért nem lehet a helyszínen tarkonlőni és nem nekünk kell etetni a ganéját?

vomit 2008.03.18. 08:45:00

a zold szam felejtos, akut esethez (verekszik a rendor, penzt kovetel, meg akar eroszakolni) az ugyeszsegi nyomozohivatal ugyeletet kell hivni, ejjel-nappal 266-5730
süti beállítások módosítása