Mi ez itt?

Találkozás a rendőri munkával: a korrupcióval, trehánysággal, nemtörődömséggel. Veled is szemetek voltak? Lehúztak? Átvertek? Küldd el történetedet: zsarufikak@index.hu

Bigyók

Utolsó kommentek

  • dRuparc: blog.hu/user/78633/tab/msg (2011.10.26. 09:55) Pénzbírság minden áron!
  • 2525: Nekem az a problémám van két kiskoru gyermekem ma meg fenyegetek hogy meg leszek verve a ugy hogy ... (2010.07.04. 16:50) Segélyhívó
  • hasas1010: Néhány rossz gyerek kitördelt néhány fa csemetét a szomszédunkba .Mire 5 rendör Mikor a szülök nem... (2010.06.03. 18:21) Fenyít a rendőr
  • Beton Botond (törölt): Rohadt gecik: index.hu/kultur/pol/2010/03/02/ertelmetlen_rendorsegi_razziak_evi_tobb_tizmillioert/ (2010.03.02. 13:05) Fenyít a rendőr
  • zsoloegy: Sziasztok! Igazából azért írok ide, mert egy kicsit bosszús vagyok.Nem azért mert bemértek, hanem ... (2010.02.06. 17:43) Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen
  • Szamyla: Szerintem senkinek semmi köze ahhoz hogy ki,mit csinál(t) külföldön vagy akárhol...!!!Nem csak a c... (2009.10.28. 10:59) Móri vigasság
  • wariant: Nagyon sok dolgot tudnék írni árról ki mennyire törvénytisztelő. Még mindig többre tartok egy rend... (2009.10.23. 10:41) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Jó,ez a te véleményed.Tiszteletben tartom.Viszont az enyém merőben más.Engem világéletemben úgy ne... (2009.10.18. 10:20) Móri vigasság
  • Szamyla: Képzeld én elhiszem mert tudom hogy milyen szemetek a magyar rendőrök,és ismerem H.Gézát és R.Ildi... (2009.10.17. 16:34) Móri vigasság
  • Lb (törölt): Ja,ez még kimaradt: "Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát....!" (2009.10.17. 11:22) Móri vigasság
  • Utolsó 20

Köznevetség tárgya

2009.01.09. 15:25 :: Fikázó

Egyre több embernek tűnik fel, hogy igazából a rendőreink nem nagyon dolgoznak - viszont ezt különféle nyomravezető jutalmak felajánlásával próbálják leplezni, vagy kompenzálni.

Az a szép benne, hogy már Európa másik felén is erről beszélnek, talán kis lenézéssel, gúnyosan - hogy ez is Európa lenne? Egy ilyen rendőrséggel?

Jót tesz ez a zsaruknak?
Nem hiszem.
Érdekli őket?
Nem hiszem.
Változik valami?
Nem hiszem.

A pénz, amit felajánlanak, szintén a mi megkeresett adóforintjainkból van. Nem elég, hogy őket eltartjuk, de még herdálják is a pénzünket? Most már kezdek egyre jobban afelé hajlani, tényleg fel kell oszlatni ezt a testületet és újraszervezni.

Mindeközben Drazsé, a vezérük dícséri őket:

"Úgy gondolom joggal megnyugtatja a közvéleményt, hogy a rendőrség teszi a dolgát és képes arra, amire hivatott: biztonságot és nyugalmat teremteni a polgároknak" - fogalmazott a miniszter, aki telefonon személyesen is gratulált a nyomozás vezetőjének és rajta keresztül kollégáinak.

Draskovics Tibor szerint nem számíthatunk arra, hogy minden súlyos bűncselekmény esetében ilyen hihetetlen gyorsasággal eredményre lehet jutni. De - mint mondta - az általa is támasztott követelmény a rendőrséggel szemben az, hogy az ilyen eseteknek a lehető leggyorsabban igyekezzenek a nyomára jutni és erről az embereket tájékoztatni. Ezt alátámasztandó hozzátette: az emberek joggal várják azt, hogy ne lehessen következmények nélkül - különösen nem súlyos - bűncselekményeket elkövetni.

MTI

Azt már persze nem teszi hozzá, hogy kurva nagy munka volt visszahallgatni az egyik áldozat diktafonját és megoldani a brutális gyilkosságot. Talán még jutalmat is érdemelnek, kitüntetést. Talán kapnak is.

A kiemelt mondatra pedig csak ennyit: hahaha.

22 komment

Címkék: nyomozó jutalom eredményesség eltünt ember

A bejegyzés trackback címe:

https://zsarufika.blog.hu/api/trackback/id/tr88867538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Páneurópai Harci Kos 2009.01.09. 19:51:28

szerintem hülyeség amit ideírtál.
Eddig is volt "fejpénz", sőt másutt fejvadászokat is alkalmaznak.
Emellé jön, hogy az emberi kinyesség és butaság, irígység kapzsiság, a rendvédelmi erők malmára hajtja a vizet.
egyszerűen lehetetlenség mindenre odafigyelni (és nincsenek annyian, nem kapnak annyi zsét stb)

zeneigéniusz 2009.01.09. 20:11:50

...nem beszélve arról, hogy a rendőröknek információ kell - ami mint tudjuk az egyik legértékesebb "árucikk", tehát jogosan fizethetnek érte.
Nem mindenkinek érdeke elmondani azt, amit tud, így ez is ösztönöz.

Szerintem a blogíró is már a CSI-n nőtt fel: azt hiszi, hogyha odamegy 3 ember bőröndökkel a helyszínre, akkor már másnap van gyanúsított, DNS-teszt eredmény, kamerakép-analízis... A való életben az információkat a legtöbbször SZEMTANÚKTÓL szerzik még mindig a kopók.

Másrészt: ha hamarabb elkapják a tettest, akkor kvázi még spórolnak is, hiszen kevesebb nyomozót kell ráállítani az ügyre.

Én speciel büszke vagyok a magyar nyomozók munkájára, hiszen elég jó biztonságban élünk (persze lehetne jóval jobb is, de szerintem ez inkább létszámfüggő mostmár).

Nincs semmi gond ezzel, sőt én sokkal többször alkalmaznám.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2009.01.09. 20:11:51

Vagy ha dolgoznának, ténylegesen.

Átlagpóóógár 2009.01.09. 20:19:13

Kedves Fikázó! Ez amit ideírtál akkora nagy baromság, hogy ez már a megszokott stílusodhoz képest is hihetetlen. Nem is értem, hogy EZ MOST HOGY jön ide.

Ja, hogy a "csepeli kettős gyilok" ügyben is kiírásra került a nyomravezetői díj??!! Nos, megnyugodhatsz ez esetben a kő keményen megkeresett adóforitjaidból egy fillér sem megy a nyomravezetőnek, mert a szerencsétlen, nem dolgozó, tök hülye zsaruknak sikerült a nyomravezető nékül is felderíteni az ügyet. Szinte látom, ahogy ezt is sajnálod. Ja, hogy volt egy diktafon is. Hmmm tényleg igazad lehet. TE biztosan sokkal jobban végezted volna ezt a munkát is.
Ja, hogy Európa másik felében is lenézéssel beszélnek a magyar rendőrségről?!! Hmmmm ezt vajon hol hallottad??? A legutóbbi sajtótájékoztatón ha jól emlékszem a Magyarországra delegált francia rendőrattasé is csak annyit mondott, hogy Ophélie ügyében ők sem tudtak volna többet tenni. Vagy ezt IS jobban csinálnád. NOSZA kezdj el munkálkodni és akkor legyen ekkora a szád, hogy ha majd Te is letettél valamit az asztalra.

Tény, van amikor megérdemli a "Cég", hogy fikázzad, de jelen esetben NEM. Én a helyedben mélységesen szégyelném most magam. Tudom ez hiú ábránd mert erre te képtelen vagy, de én megpróbáltam.

paráznabillegető 2009.01.09. 20:57:27

fifikás, te hogy csinálnád?
sorba tarkónlőnél mindenkit, amíg valaki be nem vallja? persze azért még azt is főbelőnéd, hiszen: bűnös!
vagy hogyan?

Tom Gambler 2009.01.09. 21:06:47

Édes jó istenem!
Távol álljon tőlem a magyar rendőrség védése, de a kedves postoló szatyorban nőtt fel???
www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/fugitives.htm
Odass, baszod, még a nálunk sokkal menőbb USA-ban is fejpénzt ajánlanak azokért, akiket nem lehet elkapni. Mégpedig azért, mert vannak olyan profik, akik úgy el tudnak tűnni, hogy sosem találnák meg őket...De! Mindenkinek vannak bizalmasai, és van az a pénz, amiért megfelelő pillanatban esetleg valaki úgy dönt, megszólal. És képzeld, ez működik. Nahát.

arpeen2 2009.01.09. 21:07:21

Egy havi nyomozás esetenként jóval többe kerülhet mint 5m Ft. Ezért kár volt ilyen hülyeséget csokorba önteni.

Átlagpóóógár 2009.01.09. 21:11:02

Egyszer Fikázó, egyszer fifikás??!!Még ebben sem tudsz megállapodni magaddal??? :D :D :D

...de látom elakadt a szavad, hogy itt és most spec MINDENKI téged fikáz! Gratulálok, ezért ma érdemes volt felkelned!!! :D :D :D

Gera 2009.01.09. 21:25:57

A rendőrség tipikusan nem azokban az ügyekben "nem dolgozik", amelyekben nyomravezetői díjat ajánlanak fel. A gyilkosságokat, rablásokat meglehetősen komolyan veszik. Csak persze a félhülye, CSIn és Columbon felnőtt átlagpógár nem hiszi el, hogy ha egyszer szart se érnek a nyomok és nincs egyértelmű indíték, akkor ezer szuperrendőr sem tudná megoldani az ügyet. Persze megértem a hozzátartozókat,nincs igazuk, de nem hibáztatom őket, ilyen esetben nyilván nekem sem lenne elég semmi.

Amiben tényleg nem/rosszul dolgozik a magyar rendőrség, azok nem ilyen ügyek, hanem:
-kisebb értékű lopások, amelyek pedig gyakoriságukkal megkeserítik sok ember életét
-közlekedési kihágások
-gazdasági bűncselekmények (itt inkább az ügyészség/bíróság a hunyó)

Káposztakukac 2009.01.09. 22:18:16

áhh, nem is írok semmit. már megírták előttem.

ui: fikázó, csücsülj vissza a tv elé csi miamit nézni.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2009.01.09. 22:20:13

@Gera: A gazd. bűncselekményeknél az a gyakori scenárió, hogy a rendőrök megfogják a fickót, és az ügyészség addig jogászkodik, amíg el nem eresztik. Persze ez csak a nagy értékű bűncselekményeknél van így.

farzan 2009.01.09. 22:24:14

kedves fikázó!
te egy balfasz vagy!
de tényleg!

Tibike15 2009.01.09. 22:40:45

Nekem volt egy kb 3-400 ezres betörésem, gázkazán, radiátorok meg az ilyenkor szokásos.
A kiérkező rendőr fényképezgetett ezt-azt. Mondtam neki itt van egy teljesen tiszta ujjlenyomat. A radiátor olajos, koszos vizét fogta meg a betörő utána pedig egy műanyagelemet. Szóval még akár le is tudta volna fényképezni az ujjlenyomatot.
Nem indokolta meg, hogy miért, de tojt rá levenni az ujjlenyomatot. Gondolom ez neki egy dögunalom rutin munka lett volna vagy már eleve arra számított, hogy úgysem lesz meg az elkövető.
Természetesen a bravúros nyomozás tettes ismeretlennel zárult. Velem erősködött a nyikhaj hadnagyocska, hogy próbáljam kitalálni ki volt a tettes. Honnan a fenéből tudjam?
De amit tényleg nem értek, tegyük fel elkapják a vélt tettest, ha levette volna a nagyeszű rendőr az ujjlenyomatot, akkor lenne neki egyértelmű bizonyítéka. Egyébként meg hogyan bizonyítja be, hogy az illető volt a tettes? A cuccokat biztos tovább passzolták már. Meg kéri szépen a tettest, hogy vallja be ? De mindegy ez illúzió, mert a rendőrök letojják az ilyen betöréseket és szinte tuti, hogy a tettes ismeretlen lesz a végeredmény. Azzal vígasztalnak, hogy ha meglesz a tettes, akkor nem fizet majd a biztosító.
Ez nagyon jó, szurkoljak a rendőröknek, hogy ne találjak meg a tettest. Egyébként a biztosító nem fizetett. Mehetek polgári perre, szóval mégiscsak jó lett volna elkapni a tettest.
Egyénként az is nagyon jó, hogy ilyenkor kioktatják az embert, hogy mit kellett volna tenni, szinte már úgy éreztem én vagyok a hibás. Sok minden összejött akkor, nem alhatok kint egy mindent átható festékszagú házban ( legalább a festékszag kiment a házból :( ), mert biztos valami bajom lenne tőle, de fűteni meg kellett abban a hidegben. Éjjeli őrt meg miből fizessek ? Bár így utólag megérte volna, de összesen 1 napot volt fent a kazán őrizetlenül mielőtt költöztünk volna, ki is használták a mocsok betörők. De azt mondom basszák meg, ha ilyen országban élünk, hogy 1 napra nem lehet a rohadt fűtést otthagyni.
Én csak azt nem értem, hogy egy több százezer forintos kár úgy látszik semmit nem számít a rendőröknek, akkor mégis mi az a kárérték, ahol csinálnak is valamit, ahol nyomoznak értelmesen ?

Átlagpóóógár 2009.01.09. 22:55:11

Tibike15!

1. Ez egy nagyon fasza történet és még el is hinném hogy így történt ha csak nem arról számoltál volna be, hogy a helyszínelő nem volt hajlandó lefényképezni az újjnyomatot. Nos akkor elárulok egy nagy titkot. Általában az ujjnyomatot NEM IS SZOKTÁK lefényképezni hanem fólipapíron rögzítik.

2. Ha ennyire tudtad, hogy mi az amit a helyszínelő nem tett meg akkor miért vártál vele addig míg megírhattad ezt a "nagy tanmesét" itt a Kedves Fikázó barátod bolgjában. Ha adott esetben az állampolgár nem ért egyet a helyszínelő és/vagy egyéb rendőri intézkedéssel számtalan fórum van ahol ennek a nemtetszésnek panasz formájában hangot adhat. Ezt megtetted??? A helyszíni szemle jegyzőkönyvet aláírtad???

...és vajon miért is kell Neked polgári perre menned??? Jaaaa ezt jótékony homály fedi :D :D

...ja és még egy. NEM A RENDŐRSÉG hanem a jogalkotó szabályozza az értékhatárokat, tudod?!

...és az hogy milyen országban élünk szerintem nem ide való. BÁRHOL a világon ahol nyitott ajtót hagysz a betörők előtt, oda BE FOGNAK MENNI!

Tibike! A stílusod és a hangvételed kísértetiesen hasonlít Fikázóra :D :D :D


Na jócccatkát mindenkinek :D :D :D

Makkmiki 2009.01.09. 22:58:54

Méghogy nem dolgoznak a magyar rendőrök?! Hát ez a szorgalmas mundérmentés smafu? Ha jól számolom, Tibikén és a blog íróján kívül (?) az összes többi, mind rendőr. Itt tart ma a "demokrácia" Magyarországon. Szürke "alattvaló" egy se, mert fél a ház előtt megálló nagy fekete autótól. Meg persze lélekben készül az egy év múlva esedékes választásokra. Szerintem sokan már a tollat is a kezükbe vették...

Gera 2009.01.09. 23:03:42

Én nem vagyok rendőr, a családban sincs rendőr és a közelebbről is csak egyet ismerek.

Átlagpóóógár 2009.01.09. 23:04:44

Hát persze "Makika":D :D Egy egész század mással sem foglalkozik csak azzal, hogy ITT mentsük a mundért :D :D :D :D :D :D

...mert minden ZSARU a ZSARUfikától fél :))))))))))))))))))))) ....deúgy látom ebbe is sikerült belekavarnod a politikát Muhahaha. Gratula. Század Vigyázz! Oszolj! Kompromittálódtunk :D :D :D Muhahahaha

Átlagpóóógár 2009.01.09. 23:06:01

...dehogynem Gera Tizedes! :)) Ön is, én is meg itt mindenki majdnem, rendőr. Hisz megmondta a megmondó ember :)))))))))))

Makkmiki 2009.01.09. 23:11:04

"...és az hogy milyen országban élünk szerintem nem ide való. BÁRHOL a világon ahol nyitott ajtót hagysz a betörők előtt, oda BE FOGNAK MENNI!"
Hogy milyen országban élünk, az nagyon is ide tartozik, morcos elvtárs! Amit ti 30 ezren műveltek, meg amit nem, a meghatározó a közérzet terén. A "BÁRHOL a világon..." kezdetű hazugságoddal pedig igazán méltó vagy ávós tanítóidhoz. Van némi fogalmad róla, hogy az általad gyűlölt "ellenség", az USA legtöbb vidékén még a lakást se zárják be, ha elmennek otthonról? Nem is beszélve a gépkocsikról. Tudod miért? Mert ott az ÁLLAMPOLGÁROKÉRT dolgoznak az IGAZI rendőrök. S ha mégis betörnek valahová, akkor ELKÉPZELHETETLEN fordulat, hogy munka helyett a rendőr az áldozatot merészelje hibáztatni a "könnyelműsége" miatt. Ugyanis ő van az állampolgárért és nem fordítva, ahogyan ez ávósagyakban divat.

Átlagpóóógár 2009.01.09. 23:22:59

Makika! összeszámoltad, hogy az összes többi hozzászolásodban hányszir írtad le azt, hogy ÁVÓ-s?! :))))) Hihetetlen sokszor. Gyanítom fingod sincs arrólm, hogy ez a rövidítés mit jelent max ha akkor véletlenül nem hiányoztál a törióráról :)))

Makik bátyó! Nekem TE ne magyarázd hogy mi van az Egyesült Államokban mert volt szerencsém jóóóóó néhány évet ott lehúzni és pontosan tudom, hogy az amit fentebb leírtál AKKORA NAGY f@szság, hogy ihaj. Sőt Csuhaj :)))

Neked oly annyira egysíkú az agyad - akarom mondani az agyhelyed - Makikám, hogy tégyleg ott a helyed a fán a többi maki mellett :))) Valahogy Téged elfelejtett a evolúció :)))

Csak azért mert valaki nem ért Veled vagy Tesókáddal egyet még hidd el, hogy nem mindenki rendőr vagy ávós vagy elvtárs. Ha pedig komolyan ezt hiszed akkor jelentkezz a lkóhelyed szerint illetékes pszihiátrián, mert ezt már úgy hívják szaknyelven, hogy üldözési mánia.

Átlagpóóógár 2009.01.09. 23:36:46

....Ja és már annyira senki nem kíváncsi Rád vagy Fikázóra és Tibikére, hogy le is került az Index Főoldaláról. Assssszem ez rekord! ilyen gyorsan még nem vettek le semmit :))))))))

Tibike15 2009.01.10. 10:18:41

Morcos vagyok:
Képzeld, tudom hogy az ujjlenyomatot nem fényképezőgéppel veszik le. Én csak annyit mondtam, hogy ez az ujjlenyomat AKÁR lefényképezhető is lett volna, de nyilván volt ott több másik is.
Tudom, anyagilag tönkre menne a rendőrség ha levennék az ujjlenyomatot vagy esetleg a közegnek még néhány további percig ott kéne unatkoznia a helyszínen, mert hiszen ez csak egy "rutin" betörés.
A biztosítóval meg azért kell perre menjek, mert hiába mondtam el részletesen az ügynöknek, hogy mi van már beépítve a házba a végén a tudtomon kívül nem került bele például a kazán, mert csak akkor fizetnek ha ez mag az meg amaz is része a biztosításnak. Persze megint én voltam a hülye szerintük, mert nem olvastam át a több, mint százoldalas apróbetüs részleteket, hanem megbíztam az ügynökben.
Ettől független talán nem reménytelen az ügy, mert a kötvény és az aláírt dokumentum nem teljesen ugyanaz, ezért megpróbálom egy polgári perben.
Elégedett vagy ?
A tettes ismeretlen, gondolom töri fel a további házakat és ha egyszer mégis megfogják ugye de jó lenne az az ujjlenyomat.
süti beállítások módosítása