Mi ez itt?

Találkozás a rendőri munkával: a korrupcióval, trehánysággal, nemtörődömséggel. Veled is szemetek voltak? Lehúztak? Átvertek? Küldd el történetedet: zsarufikak@index.hu

Bigyók

Utolsó kommentek

 • dRuparc: blog.hu/user/78633/tab/msg (2011.10.26. 09:55) Pénzbírság minden áron!
 • 2525: Nekem az a problémám van két kiskoru gyermekem ma meg fenyegetek hogy meg leszek verve a ugy hogy ... (2010.07.04. 16:50) Segélyhívó
 • hasas1010: Néhány rossz gyerek kitördelt néhány fa csemetét a szomszédunkba .Mire 5 rendör Mikor a szülök nem... (2010.06.03. 18:21) Fenyít a rendőr
 • Beton Botond (törölt): Rohadt gecik: index.hu/kultur/pol/2010/03/02/ertelmetlen_rendorsegi_razziak_evi_tobb_tizmillioert/ (2010.03.02. 13:05) Fenyít a rendőr
 • zsoloegy: Sziasztok! Igazából azért írok ide, mert egy kicsit bosszús vagyok.Nem azért mert bemértek, hanem ... (2010.02.06. 17:43) Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen
 • Szamyla: Szerintem senkinek semmi köze ahhoz hogy ki,mit csinál(t) külföldön vagy akárhol...!!!Nem csak a c... (2009.10.28. 10:59) Móri vigasság
 • wariant: Nagyon sok dolgot tudnék írni árról ki mennyire törvénytisztelő. Még mindig többre tartok egy rend... (2009.10.23. 10:41) Móri vigasság
 • Lb (törölt): Jó,ez a te véleményed.Tiszteletben tartom.Viszont az enyém merőben más.Engem világéletemben úgy ne... (2009.10.18. 10:20) Móri vigasság
 • Szamyla: Képzeld én elhiszem mert tudom hogy milyen szemetek a magyar rendőrök,és ismerem H.Gézát és R.Ildi... (2009.10.17. 16:34) Móri vigasság
 • Lb (törölt): Ja,ez még kimaradt: "Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát....!" (2009.10.17. 11:22) Móri vigasság
 • Utolsó 20

Pandúrból lett rabló

2010.03.05. 09:45 :: Fikázó

Ha nem is teljesen, de azért nagyjából megáll az állítás - ami nem meglepő, volt ebben az országban már minden, még rablógyilkosság is rendőr által elkövetve. Abba is hagytam kicsit a blog írását, hiszen ez egy végeláthatatlan sztori, és annyi van belőle, hogy nem éri el az ingerküszöbünket. Ha hallunk egy rendőrös-visszaéléses esetet, már csak legyintünk, hogy persze, mindenki tud ilyet!

Egy nyíregyházi férfi 2005 áprilisában arról számolt be a rendőrségen, hogy valakik ellopták a hajdúdorogi Iskolakert utcán tárolt építőipari gépeit. A törzszászlósi rangban szolgáló Ny. G. rövid időn belül megtudta, hogy kik a tolvajok és hol vannak a berendezések, de a gépek legfoglalása helyett felvette a kapcsolatot a sértettel, hogy megtudakolja, mennyit érne meg neki az eszközök visszavásárlása. Közben egy közvetítőn keresztül az értékesítésbe is belekezdett, ami pechjére oda vezetett, hogy a közvetítő – aki nem tudott a sértett kilétéről – a nyíregyházi károsultnak is megvételre ajánlotta a gépeket. A vállalkozó a közvetítő elbeszélése alapján rádöbbent, hogy a saját tulajdonairól van szó, ráadásul utóbbi elkottyantotta, hogy egy hajdúdorogi rendőr megbízásából jár el. A sértett ezután ismét a nyomozó hatóságokhoz fordult…


A következő hónapokban további négy esetben loptak el hasonló gépeket Hajdúdorogon. Ny. G. végig tisztában volt a tolvajok személyével, de a bűnügy kiderítése helyett inkább egy társával megvásárolták az eszközöket, amelyeket egy házaspár tanyáján rejtettek el (ellenük is büntetőeljárás indult). A lopásokat a vádlott „nyomozta”, méghozzá úgy, hogy gyakorlatilag elhajtotta az informátorokat, az ügyben elhangzottakat pedig nem is rögzítette. Egy rendőr kollégája tudott a férfi üzelmeiről, de hallgatott, mert szerette volna megvenni Ny. G.-től a gépeket.

Hát nem csodálatos? A kollégalitás, a bajtársi összetartás iskolapéldája. Vagy a kapzsiságé és az önhittségé, hogy ők aztán nem bukhatnak meg....

Az a baj, hogy sokkal hülyébbek annál, hogy ne bukjanak meg - mégis, szinte naponta kerül a sajtóba olyan hír, hogy rendőrök dőltek meg különféle stiklikkel. Ebből, ezekből sem tanulnak.

Lassan külön börtön kell nekik.

Szólj hozzá!

Címkék: rendőr nyomozó eredményesség forrónyom

Fenyít a rendőr

2009.11.17. 09:58 :: Fikázó

A kapitány pedig egyetért vele. Nem sok kell már, és Dredd bíró -szerű igazságosztók kerülnek ki az utcára? Bár jó lenne tudni azt is, miért hívták ki a fakabátokat, és ki - erről a levélíró nem tett említést; de akkor sem fenyíthet meg egy rendőr!

Kedves Zsarufikák Szerkesztőség!

Az én sztorim a következő: október 12-én egy intézkedő rendőr a társa jelenlétében megfenyegetett, miszerint:"ha mégegyszer ki kell ide jönnöm kurva mérges leszek és nem kis horzsolások lesznek Önön". Mindez a Vadaskerti út 10.sz előtti társasház, lakhelyem előtt történt. Azután bejelentettem az esetet, most egy hónap múlva beidézett a második kerületi kapitányság, egy rendőrhadnagy felvette a panaszomat, majd közölte, hogy a döntés a második kerületi rendőrkapitány illetékességébe tartozik. Pár napja megjött a kapitány Hangyási Ezredes válasza, miszerint a rendőrség a szabálysértők ellen mindent megtesz, azonban kapacitása arra nincs, hogy minden szabálysértő ellen fellépjen, de a lehetőségekhez mérten mindent megtesz a kihágások megszüntetése érdekében, és kérte a válasz tudomásul vételét.
Tehát a magyar rendőrök szabadon fenyegetőzhetnek, s miután megvernek valakit, csak azután lehet bejelentést vagy feljelentést tenni. Nagyszerű!
 

Üdvözlettel:Tassonyi


 

2 komment

Címkék: bejelentés rendőr zsaru intézkedés

Móri vigasság

2009.10.08. 09:57 :: Fikázó

Ildikó nem tudta, milyen az, ha a rendőr szabadnapos. Sőt, azt se igazán, milyen a magyar rendőr, mert egy országgal odébb lakik. Most megtapasztalta.

Tisztelt szerkesztöseg!

Azert fordulok önökhöz,mert szeretnem,ha masok is ertesülnenek arrol ami velem es a ferjemmel a mori bornapokon törtent.

Mi ausztriaban elünk,de en magyar ällampolgär vagyok.

Moron elö edesanyamhoz csütörtök este erkeztünk a bornapokra.

Pentek este a ferjemmel es nehäny baratunkkal szorakozni indultunk a fesztivälra.

Egy päran a Gasthoff etterem elötti utcän setältunk mikor egy tärsasag elällta az utunkat.Erre az egyik baratunk meglökte az egyiket.Ebböl lett egy kisebb szovältäs,de mivel ismertek egymäst nem lett belöle semmi komoly.Mi ketten a ferjemmel toväbbindultunk,de egy erösen ittas fiatalember elkezdett a ferjemnek kiabälni es agressziven provokälta öt.A ferjem magyarul nem ert,de a gesztusokat es a hangnemet igen.Egyre közelebb leptek egymäshoz a szovältäs sorän es kialakult köztük egy lökdösödes,de ütes nem volt.A foldre kerültek a ferjemet meg toväbbi 2 ember megtämadta.Szetvälasztottäk öket es mi egy barätunkkal toväbbindultunk.

Kb 2perc(!!!) mulva 3auto rendör rontott ränk es a falhoz lökött minket.Minden felszolitäsnak engedelmeskedtünk,de a ferjem hätulrol gumibottal fejbevertek.

Erre elökerült a rendörök mögül az a fiatalember,P.Jänos,aki a ferjem elözöleg provokälta.Velem veszekedni kezdett es azt orditotta nekem,hogy ö rendör.Ezt mi termeszetesen nem tudtuk,akkor derült ki.

Szolgälati egyenruha nem volt rajta es a jelvenyet sem mutatta meg nekünk.

A rendörök kocsiba ültettek minket elözöleg a baratunk es a ferjem kezet hatrabilincseltek.

Velem a rendör durvan bant.Az elsö felszolitäsra a kocsihoz indultam,de ö elkezdett hätulrol löködni es a karomat is durvän megszoritotta.Ennek a nyoma meglätszik rajtam.

A rendörautoban veletlenül a rendör karjähoz ertem erre ö egfenyegetett,hogy ha erre meg egyszer sor kerül megüt.

A rendörsegre erve felszolitott,hogy menjek fel a lepcsön.Szinten szo nelkül engedelmeskedtem,de ö durvän meglökött.

Toväbbra is minösithetetlen hangon beszelt,ill. orditott,velem.

A ferjemet a beszällitas soran a rendörök a kisbuszban hatrabilincselt kezzel ököllel es könyökkel ütöttek.

A rendörsegen a civil ruhas rendör,P.Janos is megjelent,mint "sertett". A ferjemet többször leköpte,amit a szolgälatban levö egyenruhäs rendörök szo nelkül hagytak.Mikor a ferjem serelmezte a dolgot gumibottal megütöttek.

A ferjemhez tolmacsot hivtak a vallomastetelhez aki nem forditott szamara hitelesen vagy nem irtak bele amit elmondott.Pl,hogy enyhen serelmezi a vele valo durva banasmodot.

En a Szekesfeherväri Rendörkapitänysägon ezügyben feljelentest tettem.Ha erdekli önöket az eset,amit nagyon remelek,szivesen toväbbitom önöknek.

En csak azt szeretnem,ha minel több ember tudomast szerezne arrol,hogy mennyi mindent megtehet egy reszeg szolgälaton kivüli "rendör" a kollegäi szeme lättära akik nem avatkoznak közbe.Söt...

Tisztelettel es bizalommal: Radl Ildiko

15 komment

Süket és vak

2009.09.11. 13:33 :: Fikázó

Az a rendőrpáros, aki még a nyáron üldözőbe vette az Andrássy úton egy piros lámpán átszáguldó gödöllői kapitányt, hiszen az használta megkülönböztető jelzéseit - ez derül ki a rendőrség közleményéből.

Nem történt szabálysértés (PMRFK)
2009.09.10. csütörtök 13:15

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője megvizsgálta a tegnapi napon több sajtóorgánumban megjelent, a Gödöllői Rendőrkapitányság Vezetőjének, 2009. július 26-án elkövetett állítólagos szabálysértésével kapcsolatos eset körülményeit.

2009. szeptember 9-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ehhez szükséges jelentést Dr. Ármós Sándor r. dandártábornok Úrnak tájékoztatásul megküldte.

A vizsgálat során egyértelműen megállapítást nyert, hogy a kapitányság vezetője az előírásoknak megfelelően, a gépjármű menetlevelébe bevezetve, a használat célját és módját megjelölve használt megkülönböztető jelzést. A szolgálati gépjármű és a jármű vezetője is rendelkezik az ehhez szükséges feltételekkel, engedélyekkel.

Tekintettel a fentiekre a jármű vezetője, Dr. Mihály István r. ezredes úr nem követett el szabálysértést.

A fővároson át, Mogyoródra közlekedve nem észlelete, hogy őt más szolgálati járművel követik, ellenőrzés alá akarják vonni.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Ha jobban megviszgáljuk ezt a közleményt, azt is látjuk, hogy a kapitány sem vette észre, hogy egy másik rendőr megkülönböztető jelzéseit használja - mögötte, hosszú kilométerek keresztül. Vicces, nem? Ő is hasonló, szelektív süketségben és vakságban szenved?

A rendőrségi közlemény nem említi az üldözőket. Kár, pedig jó lenne olvasni a magyarázatot arról, hogy teljesíthet járőrszolgálatot két olyan ember, akik nem látják a villogót és nem hallják a szirénát....

Ha egy egyszerű átlag polgár nem veszi észre az ilyet, ellene szabálysértési eljárást indítanak. Ezek után joggal mondhatjuk mi is, hogy nem is vettük észre? Semmi nem történik majd?

Kilóg a lóláb, nagyon.

4 komment

Címkék: botrány rendőr ellenőrzés

Rájöttem!

2009.06.26. 17:31 :: Fikázó

Rájöttem arra, miért is nem dolgoznak a rendőrök: mindenhol az hangzik el, mennyire kevés a szolgálatot teljesítő rendőr, kicsi a kapacitás, nem tudnak mindenhol ott lenni, intézkedni.

Ezt a felettesek mondják, és ezzel gyakorlatilag felmentik a munkavégzés alól. Ha valahol nem intézkedik a rendőr, akkor simán a leterhelésre fogja, nem ért rá, mert mással kellett foglalkoznia.

Jó indok, mi? És lelkiismeret furdalás nélkül néz a másik irányba. Ha nem látta, pláne nem kell intézkednie. 25 év uán meg magasabb nyugdíj jár, mint a fizetése.

Azt fél lábon is kibírja.

1 komment

Címkék: rendőr vezetés

Tanulságos

2009.03.26. 11:17 :: Fikázó

Szerencsére ez nem valós történet, viszont könnyen elsajátítható trükk van benne: ha vér van a dologban, arra gyorsabban reagálnak a fakabátok. Ha csak szóban is....

Éppen lefeküdtünk volna, mikor az asszony szólt, hogy ég a lámpa a garázsban. Kinézek és látom ám, hogy négy markos, nem idén barnult legény serényen hordja kifelé a cuccaimat, aztán rakják az utcán ácsorgó teherautóra ezerrel. Kapom a telefont, hívom az óberhét, de azt mondja egy zsernyák, hogy momentán egy szabad kocsijuk sincs, de nyugi, amint lesz, jönnek és már le is tette.
Nekem meg a fejem tetejébe akadt az Adrenalin azonnal, úgyhogy ismét felhívtam a szervet. Mondom neki, az előbb telefonáltam, hogy jöjjenek, de már nem kell sietniük, ugyanis fogtam a vadászpuskámat, lepuffantottam mind a négyet, helyszínelni meg tényleg ráérnek később is.
No, le sem tettem a kagylót, négy rendőrautó már ott is volt a házunk előtt, plusz a mentő. El is kapták a betörőket íziben.
Az egyik rendőr, aki velem is hajlandó volt szóba elegyedni megjegyezte:
- Mintha azt mondta volna, hogy lelőtte mind a négyet.
Mire én:

- Maguk meg valami olyasmit, hogy nem tudnak küldeni senkit...
 

3 komment

Címkék: mese intézkedés

Leszerepeltek

2009.02.28. 14:15 :: Fikázó

Azt hiszem, véglegesen. Az elmúlt napok történései megmutatták, nem csak fejétől bűzlik a hal, az egész testület egy töketlen, tehetetlen banda, akikben cseppnyi munkakedv sincs, szeretnének mindent egyszerűen letudni, kihúzni valahogy az időt, aztán nyugdíjasként meg elmenni biztonsági őrnek.

Bár azzal kezdték volna.

A képviselőket lecsukó kommandósok ügyét nem vitték politikai irányba - ezen csodálkoztam kicsit - de úgy tűnik, ők is látják, ezek maguktól ilyen hülyék.

Volt rendőr dobott kézigránátot egy pécsi házra - így intézi a dolgait,miután leszerelt. Személyes indítatású volt a leszámolás, állítólag. A Cozma gyilkosságról vagy a Tatárszentgyörgyön történt fiaskókról nem is beszélek, mindenki tudja, mi zajlik, egymásra mutogatás, felelőség áthárítás, fegyelmi eljárás - aminek egy enyje-bejnye a vége.

Minden nap minimum egy bank-, posta-, butik- vagy patikarablás.

Mit tesz mindeközben a lakosság, hogyan védi meg magát? Pisztolyokat vásárol. Az engedély nélkül tartható gázpisztolyokból komoly mennyiség fogyott az elmúlt hetekben. Van, aki védelemre, van, aki támadásra veszi, ugye.

Én részemről már nem tudom, mit lehetne kritikával illetni, az egész egy nagy rakás szar, úgy, ahogy van. Jelentem, befejeztem ezt a blogot. Egy ilyen bandát fikázni nincs értelme, mindenki látja, mindenkinek nyilvánvaló, nincs szükség külön felhívni a figyelmet rá.

És attól félek, ez csak rosszabb lesz.

Szólj hozzá!

Kanadai autós üldözés...

2009.01.28. 16:00 :: Fikázó

Újra jön a hideg, nyugton havazik, a tél nem adja meg magát. Hidegben is dolgozni kell, és ha rendőr az illető, akkor bizony bűnüldözni is. Csak ne úgy, mint a kanadaiak...

 

Szólj hozzá!

Címkék: vicc zsaru üldözés

Szaporodó rablások

2009.01.26. 14:55 :: Fikázó

Bejött, amitől tartottam: szaporodnak a bankrablások a fővárosban. Nem, persze hogy nem azért, mert töketlen a rendőrség, sokkal inkább a gazdasági válság, illetve a pénztelen, kilátástalan jelen és jövőkép motiválja az elkövetőket - de mindenképpen bátorítja a tetteseket az a tény, hogy a fakabátok falábúak és fakezűek is.

A legutóbbi éppen ma történt, és itt sem kellett a filmekből jól ismert járó motorú kocsinak várakozni a bank előtt - egyszerűen elsétált a szerzeményével.

Ha kicsit is gondolkodott előre, akkor remek napot választott, hiszen tele van delegációval a város megint, és minden rendőrt (vagy legalábbis a nagyját) ezek biztosítására vezénylik ki: útlezárás, felvezetés, miegymás. Tehát kevesebb ember jut az egyéb ügyekre.

Ha rögtön nem kapják el, akár évekig is lehet ütni bottal a nyomokat....vagy kergetőzni, mint a Viszkissel.

És nem úgy tűnik, hogy a rendőrségi sikerekről lehet beszámolni...de mit várunk egy olyan testülettől, amely a saját székházát szétlövő emberket sem találja évek óta?

 

42 komment

Címkék: rendőr bankrablás

Gyorsaság

2009.01.22. 12:08 :: Fikázó

"A sietség az ördögtől vagyon!" mondogatta nagyanyám időnként, amikor átcsoszogott a konyhán. Bosszantott, és gyerekként nem is értettem a dumáját - de elmúlt már az az idő.

A gyorsaság sokszor bizony nem jó, tudjuk ezt. A Flórián téri bankrabló nyomában is ott volt a rendőrség, gyorsan, mégsem sikerült lekapcsolni. Azt hittem, ennél nagyobb baklövés a világon nincs, de mégis. Szerencsére nem nálunk történt.

 

3 komment

Címkék: rendőr rabló

süti beállítások módosítása